Pandispanya için;
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı elenmiş un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1/2 çay kaşığı saf vanilya

Pandispanya için önce yumurta ve şekeri yüksek ayarda krema gibi olana kadar çırpın (yaklaşık 8 dakika) ve sonra elenmiş un, kabartma tozu , vanilya karışımını spatula gibi bir şeyle sadece homojen olana kadar karıştırın (çırpmadan). Tabanına yağlı kağıt serilmiş kelepçeli bir kalıpta 150-160 derecede yaklaşık 45 dakika 1 saat kadar pişirin.

Ara Kreması1 paket kakaolu pudingi üzerinde yazandan 100 ml kadar eksik sütle pişirip soğutun ya da herhangi bir pasta ara kreması kullanabilirsiniz. Soğuturken arada karıştırırsanız üzerinin kaymak tutmasını engellemiş olursunuz.

Üst Kreması1 paket taze süt kreması
3 çorba kaşığı labne
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1/2 paket benmari usulü eritilmiş bitter çikolata

Önce süt kremasını iyice çırparak kabartın, sonra diğer malzemeleri de ekleyerek sürülebilir kıvama gelinceye kadar çırpmaya devam edin.

Ayrıca ;

1 su bardağı Antep fıstığı (bulabilirseniz kavrulmamış olanından)
2 adet 80 gr lık çikolata (Milkanın sütlü siyahı çok uygun)
üzerine serpmek için kakao

1,5 paket kadar çikolatayı benmari usulü (kaynayan su dolu bir tencereye oturtulmuş kabın içinde) eritin. Fıstıkları erimiş çikolatanın içine atarak biraz karıştırın ve hafif katılaşması için kabı sıcak suyun içinden alarak 15 dakika kadar bekleyin. Sonra fıstıkları bir kaşık yardımıyla çikolataya bulanmış olarak alın ve bir yağlı kağıt üzerine dizin. Bu şekilde çikolatanın katılaşması için dolaba koyarak bekletin (ben acelem olduğu için derin dondurucuya koydum).

Bu arada pişen ve hafif soğumuş pandispanyanızı ikiye ayırın. Bunun için özel bir alet aldım ben. Ortasında çelik tel olan kıl testere gibi bir şey. Çok daha kolay kesmemi sağlıyor pandispanyayı.

İkiye ayrılmış pandispanyanın bir katı üzerine kakaolu ara kremamızı sürdükten sonra çikolataya bulanmış fıstıkları ve kıydığınız 1/2 paket çikolatayı boşluk kalmayacak şekilde yayın. Pandispanyanın diğer katı üzerine de bir miktar ara krema sürerek diğerinin üzerine kapatın.

Şimdi de üst kreması ile açık yer kalmayacak şekilde pastanızı kaplayın ve süsleyin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 776
favori
like
share
sakin75 Tarih: 04.07.2006 09:55
teşekkürler
BoardBeLasi Tarih: 02.07.2006 02:15
Ellerine Saglik
casper Tarih: 11.04.2006 23:33
çikolata ve fıstık neyin içine girerse sonuç mükemmel oluyor
CADIKIZ Tarih: 21.03.2006 12:01
[COLOR=coral]Tesekkurler ablacim..
evet benim bunu denemem gerek,kesin yapmam lazim..canim cekti :5:
stealth-36 Tarih: 19.03.2006 14:20
fıstık lı olan herşeyi yerıumsagolasın
liamsi Tarih: 19.03.2006 02:00
:89:Teşekkürler ,ellerinize emeğinize sağlık. :89:
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 00:58
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
DİDEM Tarih: 21.02.2006 17:11
tarifleriniz için teşekkürler eline sağlık
refik Tarih: 04.02.2006 01:27
tarifleriniz için teşekkürler eline sağlık