REÇELLİ KURABİYELER

Son güncelleme: 04.07.2006 08:50
  • noimage



    Malzemeler:

    1 paket (200 gr) buğday nişastası
    1 tatlı kaşığı tarçın
    1 çay bardağı (50 gr) un
    1 çay bardağı (100 gr) tozşeker
    115 gr margarin
    1/2 yemek kaşığı kabartma tozu
    1 adet yumurta
    Birkaç damla limon suyu
    Kırmızı bir reçel (vişne, frambuaz vs.)
    Pudra şekeri

    Fırın 180 derece

    Yapılışı:

    1. Nişasta, un, şeker, kabartma tozu, yumurta, tarçın, limon suyu ve oda sıcaklığında yumuaşmış margarini bir kapta yoğurun.
    2. Bu hamuru 2 mm (yarım parmak) kalınlığında açın. Bir kurabiye kalıbıyla kesin, sonra aynı sayıda, aynı kalıbın bir küçük boyuyla yeniden ortalarını kesip, pencere gibi olmasını sağlayın.
    3. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin, önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
    4. Kurabiyeler soğuduktan sonra, reçel sürerek, iki tip kurbaiyeyi birbirine yapıştırın ve üzerine pudraşekeri eleyin.
    5. Son olarak ortalarındaki boşluğa birer kaşık reçel doldurun
#01.02.2006 21:23 0 0 0
  • Ellerine saglik dell arkadasim
#02.02.2006 09:05 0 0 0
  • tarifleriniz için teşekkürler eline sağlık
#04.02.2006 00:09 0 0 0
  • tam benlik çok güzel görünüyorlar, teşekkürler.
#21.02.2006 16:17 0 0 0
  • ewet gerçektende güzel görünüyorlar denemek lazım sağol canım
#21.02.2006 16:28 0 0 0
  • resimdeki gibiyse müthiş eline sağlık
#26.02.2006 10:47 0 0 0
  • Harika tatlar bu pastaları tatmak için sabırsızlanıyoruz doğrusu
#02.03.2006 22:16 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#04.03.2006 23:57 0 0 0
  • Teşekkürler ,ellerinize emeğinize sağlık.
#19.03.2006 00:59 0 0 0
  • ufff bari resmini sunmasaydınız çok canım istedi şimdinoimage
#11.04.2006 22:37 0 0 0
  • güzel gözüküyor ellerinize sağlık
#14.04.2006 15:33 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#02.07.2006 01:19 0 0 0
  • teşekkürler
#04.07.2006 08:50 0 0 0