Malzemeler (6 kisilik)

-1 kg havuc
-100 g toz badem
-100 g toz seker
-300 g creme fraiche 200 g pure icin-100g servis icin
-1 limon kabugu rendesi
-50 g kuru uzum-bir kac tanesini servis tabagini suslemek icin ayirin

Yapilisi

-Havuclari soyun. Az sekerli suda yumusayincaya kadar kaynatin.
-Yumusak havuclari pure haline getirin.
-Kuru uzumleri yikayin (ben biraz suda beklettim).
-Havuc puresine teker teker butun malzemeleri ekleyin- pureye yalniz 200 g creme fraiche koymaniz lazim (her malzemeyi ekledikten sonra iyice karistirin).
-Kucuk kaplara dokun ve buz dolabina sogutmaya koyun.
-Servis icin isterseniz ustlerine bir kasik creme fraiche koyabilirsiniz (ben hindistan ceviziyle susledim).

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 536
favori
like
share
by_ufuk Tarih: 19.02.2006 01:38
paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
DİDEM Tarih: 13.02.2006 18:01
bende çok severim çok teşekkürler
MERCAN-2 Tarih: 05.02.2006 11:53
Tesekkürler Bakalim Göründügükadar Lezzetlimi
missx Tarih: 02.02.2006 19:12
ben daha dün gece havuç tatlısı yaptım ama benim tarifim daha değişik..bi ara bende yazarım tarifimi..
sağol paylaşımın için..
refik Tarih: 02.02.2006 17:47
tariflerin için teşekkürler eline sağlık güzel olmuş