Malzemeler:

1 adet kuzu kol (5-6 parçaya ayrılmış)
Marine Malzemeleri:
2-3 baş kuru soğan
2 diş sarımsak
tuz, karabiber
arzuya göre kekik
3 yemek kaşığı zeytinyağı
birkaç defne yaprağı
Ayrıca:
4-5 patates
2-3 havuç
5-6 biber
Hazırlanması:

Soğanları irice halka şeklinde doğrayın. Saımsakları da doğrayın. Eti bütün marine malzemeleriyle karıştırıp en az 1-1,5 saat (en iyisi 1 gece) marine edin.
Patatesleri ikiye bölün, havuçları 3-4 cm boyunda irice kesin. Etleri soğan ve sarımsaklardan temizleyip patates, biber ve havuçlarla fırın poşetine yerleştirin.
Poşetin ağzını bağlama teliyle hiç hava almayacak şekilde sıkıca bağlayın. (poşetin üzerine kürdanla birkaç delik açın.)
Poşeti tepsiye koyup 200C fırında 2-2,5 saat pişirin.
not: Etin yumuşak olması için yağlarını çok fazla temizlemeyin, hafif yağlı olsun.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 2418
favori
like
share
liamsi Tarih: 21.03.2006 01:21
Emeğiniz için sonsuz teşekkürler.
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 02:10
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
Turania Tarih: 11.02.2006 21:41
tesekkurler arkadasım
refik Tarih: 03.02.2006 00:44
çok güzel tarifleriniz için teşekkürler