Mandalinalı pasta

Son güncelleme: 19.03.2006 00:38
  • noimage

    Kek Malzemeleri:

    3 mandalina
    4 yumurta
    1 su bardağından biraz az toz şeker
    yarım su bardağı sıvı yağ
    yarım su bardağı portakal suyu
    2,5 - 3 su bardağı un
    1 paket (~1 tatlı kaşığı) kabartma tozu
    Krema Malzemeleri:

    1 poşet toz krem şanti
    1 su bardağı süt
    540gr dilimlenmiş ananas (suyuyla birlikte)
    1/2 veya 1 su bardağı hindistan cevizi
    1 poşet vanilyalı creme ole (ya da pişmeden hazırlanan vanilyalı puding)
    süslemek için mandalina dilimleri
    Hazırlanması:

    3 mandalinayı soyup dış zarlarını tamamen çıkartın. Yumurtaları toz şekerle çırpın. Yağı ve portakal suyunu ekleyin. Mandalina parçalarını ekleyip çırpmaya devam edin.
    Unu ve kabartma tozunu eleyin. (Normal kek kıvamından daha akışkan bir karışım olsun) Önceden ısınmış 175C fırında yaklaşık 40 dakika -batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar- pişirin.
    Ananas dilimlerinden bir kısmını pastayı süslemek için ayırın. Kalan dilimleri birkaç parçaya kesin.
    Krem şantiyi sütle çırpın. Creme ole'yi, hindistan cevizini, minik ananas parçalarını ekleyip çırpmaya başlayın. Çırpmaya devam ederken diğer yandan ananasın suyunu karışım krema kıvamına gelene kadar ekleyin.
    Kek pişip soğuduktan sonra ikiye bölün, arasına ve üzerlerine kremayı yayıp ayırdığınız ananas ve mandalinalar ile süsleyin.
#01.02.2006 22:28 0 0 0
  • Ellerine saglik dell arkadasim
#02.02.2006 09:04 0 0 0
  • çok güzel olmuş teşekkürler.
#02.02.2006 11:10 0 0 0
  • teşekkürler güzel paylaşımların için eline sağlık
#04.02.2006 00:12 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 00:02 0 0 0
  • Teşekkürler ,ellerinize emeğinize sağlık.
#19.03.2006 00:38 0 0 0