Makat İlişkisinin Zararları Nelerdir

Son güncelleme: 10.04.2010 10:23
  • Makat Ve Makat Yoluyla Birleşme - Anüstten İlişkiye Girmek Sağlıklımı - Ters İlişkinin Zararları Nelerdir

    Anus sindirim sisteminin son parçasıdır. Kalın barsağın sonudur. Makat dinlenme halindeyken sfinkter ani (büzük kası) adı verilen yuvarlak bir kas etrafından kapalı olarak tutulur. Libido gelişiminin makat safhasında en önemli cinsel uyarı bölgesidir. Erişkinlerde makat ikincil bir cinsel uyarı bölgesidir.Bu, bu bölgede sonlanan sinir uçlarının çokluğu ve özellikle kadında nervus pudendalis'in (pudendal siniri) sayısız çaprazlar yapması ile açıklanabilir. Makat yoluyla cinsel birleşme, el, ağız ve cinsel organlar dışında dördüncü bir birleşme seçeneğidir. İnsanların çoğunda makat duyarlı bir bölgedir.. . Bu yoldan birleşme
    yapıldıktan sonra dölyolu birleşmesi yapılacak olursa makattan alınan mikroplar kolayca dölyoluna taşınarak orada iltihaplanmalara yol açabilir.
    Bu konuda halk arasında yaygın olan kanı makat yoluyla cinsel birleşmenin ancak homoseksüeller arasında yapıldığıdır. Oysa bu doğru. değildir. Gerçi makat yoluyla cinsel birleşmeye daha çok homoseksüeller arasında rastlanır ama kadın ile erkek arasındaki cinsel birleşmelerde de erkeğin penisinin kadının makatına girdiği olur...Geçmişte bu tür cinsel birleşmeye din, vb, etkilerle pek olumlu gözle bakıl-mamıştır. Özellikle Batı kültüründe makat yoluyla birleşme günah, hatta suç sayılmıştır. Günümüzde daha sık uygulandığı, hatta bekâretin yüksek değer taşıdığı toplumlarda oldukça yaygın olduğu sanılmaktadır

    Cinsel ilişkiye anüsten girmeye denir. Bazı toplumlar da çok ayıp karşılanan bu durum sağlık açısından da çok sağlıklı bir ilişki tarzı değildir. Özellikle toplumumuzun müslüman olması ve müslümanlıkta hoş karşılanmayan ters ilişki genel olarak ülkemizde çok hoş karşılanan bir durum değildir. Fakat özellikle bekaretlerini kayıp etmek istemeyen genç kızlar bu daha çok bu yöntemi seçerek cinsel ilişkiye girmektedirler. Anüs bölgesinin çok esnek kaslar içermesinden dolayı ters ilişki bazı erkeklerin de dikkatini çekmekte ve eşleri ile ters ilişkiye girmek istemektedirler. Unutulmamalıdır ki ters ilişki de normal ilişkiye göre hastalık bulaşma riski çok daha fazladır özellikle anüs bölgesinin kan damarı yönünden zengin olması kan ile bulaşan hastalıklara yakalanma riskini normal ilişkiye göre kat kat artırmaktadır. Aynı zamanda anüs bölgesinin micro organizma yönünden zengin olması yine bu bölgeden cinsel ilişkiye girilmesi durumunda bu micro organizmalardan bulaşacak hastalıkların ihtimalini çok artırmaktadır. Eğer eşiniz ters ilişkiye girmek istemiyorsa onu zorlamamalı ve bu konuda ona anlayışlı olmaları gerekmektedir zira her insan tersten ilişkiden hoşlanacak diye bir durum söz konusu değildir aynı zamanda ters ilişki normal ilişkiye yani vajinal ilişkiye göre daha sağlıksız bir ilişki türü olduğu unutulmamalıdı


    Ters ilişkinin zararları nelerdir?


    Uzmanlar, makatın cinsel ilişki için gerekli olan yapı ve özelliklere kesinlikle sahip olmadığını bu nedenle de makat bölgesi ile yapılan ilişkinin yol açabileceği ruhsal sorunların yanında fiziksel problemlere de yol açacağını belirtiyor.Anüs bölgesi (makat) ve burada yer alan halkasal kaslar, duyu sinirleri açısından zengin bir bölgedir. Halkasal kaslar normalde sıkıca büzülmüş durumda bulunurlar. Gerektiğinde 6-7 cm. çapa kadar genişleyebilirler.Makat, bağırsaklarda emilen besin artıklarının atılımını sağlayan ve bu yönde uygun bir yapıya sahiptir. Vücudun bu kısmı cinsel ilişki için gerekli olan yapıya kesinlikle sahip değildir.

    bağırsaklarda zararsız şekilde bulunan organizmalar vücudun çeşitli yerlerine taşındıklarında çeşitli hastalıklara neden olabilirler. Bunun en görülen örneği, anal sex yapıldıktan sonra buradaki mikropların vajinaya taşınması ve daha öncede belirtildiği gibi bir takım hastalıkların ortaya çıkmasıdır.

    İlave olarak defalarca tekrarlanan ters ilişki makat kaslarının kasılıp gevşeme işlevinin bozulması, gaz-dışkı kaçırmalarına neden olabilmektedir.

    Ülkemizde bakirelik tabusu mevcut olduğu ve bu sebeple aile baskısı olduğundan dolayı genç kızlarımız vajinal sex yapmaktan kaçınırlar.Kişiler ön sevişme ile doyuma ulaşamadığından birleşme gereksinimi duyarlar.

    Bu sebepten ötürü bakireliğini korumak isteyen kişiler ters ilişkiye girerler.Canlarının yanmasını bile aldırış etmezler. Ama ileride olumsuz sonuçlarıyla karşı karşıya kalabilirler.

    alını
#10.04.2010 10:23 0 0 0