Soyut Resimler Hakkında

Son güncelleme: 11.04.2010 20:17
  • soyut resim çizimleri - soyut resimlere örnekler - soyut resim nedir - soyut resim hakkında kısa bilgi - soyut resim örnekleri


    Soyut Resim:

    Sanatta tasvirin yerini olmadığını,doğanın ve nesnelerin resim için bir yük olduğunu düşünen sanatçıların ortaya koydukları sanat anlayışı.

    Soyut bir resmin çıkışı doğadan olabilir,ama ortaya çıkan ilişkiler doğadan herhangi bir varlığı göstermez.Soyut bir resimde, genellikle bir kompozisyon kurulurkensadece resmin elemanları resmin yasaları doğrultusunda düzenlenir.

    Soyut resmin temellerini kübizm atmıştır.Soyut sanatın doğuşunda Cezanne'ın doğayı silindir ,küp ve konilere göre alması en belirleyici düşüncedir.Soyut resmin diğer öncüleride Kandinsky ve Mondrian'dır.Kandinsky ve Mondrian mistik dünyayla ilgileniyorve resimlerinde de bunun anlatımına ulaşmaya çalışıyorlardı.

    Kandisky,soyut resmin temellerini renge;Mondrian ise geometrik biçimlere dayandırmıştır.Kandinsky,soyut resme ilişkin düşüncelerini kuramsal yazılarla netleştirmiştir."Sanatta Zihinsellik Üzerine" adlı kitabı bu konuda yazdığı çok önemli bir kitaptır.

    Soyut,maddeden arınma ve hiç olmayanı anlama macerası.Soyut resmi anlayabilmek için resme baktığımızda bildiğimiz,tanıdığımız şeylere benzetip sınırlar çizmememiz gerekiyor.


    noimage

    noimage

    noimage

    noimage


    alıntı
#11.04.2010 20:17 0 0 0