Pırasa çorbası
KAÇ KİŞİLİK: 8
HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk
PİŞME SÜRESİ: 30 dk
Malzemeler:


500 gr pırasa

2 havuç, 1 patates

1 soğan, 2 çorba kaşığı kırmızı mercimek

5 su bardağı su

3 su bardağı et suyu

1 çorba kaşığı tereyağı
Terbiye için:
2 çorba kaşığı un

1 su bardağı süt

1 yumurta

Yarım çay kaşığı karabiber, tuz

Hazırlanışı:
*Pırasaların dış yapraklarını ayırıp yıkayın. 2-3 santim genişliğinde doğrayın. Kırmızı mercimeği ayıklayıp birkaç kez yıkayın ve iyice süzün.

*Hazırladığınız pırasaları bir tencereye alın. Havuçları temizleyip iri iri rendeleyin. Patates ve soğanın kabuğunu soyup iri iri rendeleyin.

*Sebzeleri bir tencereye alıp 5 bardak su ilave edin ve yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ateşten alıp blenderle ezin. 3 bardak et suyu ekleyip kısık ateşte pişirin.

*Un, süt, tuz ve karabiberi karıştırın. Yumurtayı ekleyip çırpın. Çorbaya karıştırarak ilave edip bir taşım kaynatın. Tereyağını eritip üzerine gezdirin ve servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 822
favori
like
share
demet Tarih: 24.05.2006 16:19
ellerine sağlık, teşekkürler
by_ufuk Tarih: 25.02.2006 19:35
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 11.01.2006 01:20
Ellerine sağlık,teşekkürler.
refik Tarih: 07.01.2006 18:08
emeğinize sağlık teşekkürler
SU-PERISI Tarih: 27.12.2005 10:54
tarifleriniz için teşekkürler
masarac Tarih: 27.12.2005 02:05
teşekkür ederim
MyNiceWorld Tarih: 23.12.2005 03:51
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
Ates Bocegi Tarih: 12.10.2005 14:15
ElleRINE SAglik....!
Kartanesi Tarih: 01.10.2005 08:07