Ezogelin çorbası






Ezogelin çorbası
KAÇ KİŞİLİK: 6
HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 dk
PİŞME SÜRESİ: 30 dk
Malzemeler:


1.5 çay bardağı kırmızı mercimek

Yarım çay bardağı baldo pirinç

1 kahve fincanı pilavlık bulgur

1 çorba kaşığı un

50 gr margarin

2 çorba kaşığı domates salçası

8 su bardağı et suyu

Pulbiber, nane

Tuz

Hazırlanışı:
* Kırk gr margarini derin bir tencereye alıp kısık ateşte eritin. Unu ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırarak kavurun.

* Salçayı 2 kaşık suyla sulandırıp una ilave edin. Et suyunu azar azar yedirerek ekleyip kaynayıncaya kadar pişirin.

* Mercimek, pirinç ve bulguru ayıklayıp yıkayın. Kaynamakta olan et suyuna ilave edin. Tuz serpip mercimek, pirinç ve bulgur yumuşayıncaya kadar pişirin.

* Kalan margarini bir tavada eritin. Pulbiber ve naneyi ilave edip kavurun. Çorbanın üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın.

SICAK SUNUM
İftar sofrasında çorbayı porselen çorba tenceresinde servis yapın. Kapaklı olduğu için çorbanızı sıcak olarak muhafaza edecektir. Yemek takımlarınızın bir parçası olan porselen çorba kasesi sayesinde hem sofradan kalkmadan çorba servisini yapabilir,
hem de sofranıza hoş bir sıcaklık katabilirsiniz.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 811
favori
like
share
BoardBeLasi Tarih: 01.07.2006 00:06
Ellerine Saglik
demet Tarih: 08.06.2006 18:14
ellerine sağlık
by_ufuk Tarih: 25.02.2006 00:59
Paylaşımın için sağol,ellerine sağlık
refik Tarih: 13.01.2006 19:08
paylaşım için teşekkürler
liamsi Tarih: 11.01.2006 16:30
Ellerine,yüreğine sağlık.
MyNiceWorld Tarih: 23.12.2005 02:36
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
ens_selman Tarih: 14.12.2005 15:39
Tesekkürler arkadasim
SU-PERISI Tarih: 07.12.2005 20:34
eline emeğine sağlık
Ates Bocegi Tarih: 12.10.2005 14:18
ElleRINE SAglik....!