Arabaşı






Arabaşı
KAÇ KİŞİLİK: 6
HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk
PİŞME SÜRESİ: 15 dk
Malzemeler:


6 su bardağı tavuk suyu

1 limonun suyu

1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber

Tuz
Hamur malzemesi:
4 su bardağı un

3.5 su bardağı su

Tuz

Hazırlanışı:
* Hamur için; unu bir tencereye alın. Tuz serpip harmanlayın. 3.5 bardak soğuk suyu una azar azar ilave edip ezerek karıştırın. Karışımı fırın tepsisine dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Tepsiyi fırından alıp soğumaya bırakın.

* Yarım bardak tavuk suyuna kırmızı tozbiber ekleyip karıştırın. Kalan tavuk suyunu kaynatın. Biberli su, 1 limonun suyu ve bir tutam tuz ekleyip karıştırın.

* Hamuru küçük baklava dilimleri şeklinde kesip tavuk suyuna ilave edin. Servis tabaklarına alıp sıcak olarak servis yapın.


Soğuk kış günlerinin eşlikçisi Arabaşı çorbası,
İç Anadolu'nun değişik illerinde vazgeçilmez bir yemek çeşididir. Bazı yörelerde kaynar sıcaklıktaki tavuk suyu ve hamur ayrı kaplarda masaya gelir. Tavuk suyu tabaklara paylaştırılır. Bir kaşık hamur alınır ve tavuk su ile birlikte yenir.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 778
favori
like
share
liamsi Tarih: 21.03.2006 01:27
Emeğiniz için sonsuz teşekkürler.
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 02:15
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
masarac Tarih: 29.12.2005 02:51
teşekkürler
ellerinize sağlık
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 19:08
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
SU-PERISI Tarih: 09.11.2005 00:19
ellerine saglık arkadaşım
dostbildiklerim Tarih: 27.09.2005 15:09
Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
DeNiZKiZi Tarih: 27.09.2005 14:38
Ellerine saglik emeklerin icin tesekkurler
PALADAYI Tarih: 24.09.2005 09:38
[COLOR=coral]Ellerine sağlık teşekkürler GS2004 kardeşim
salamurayaprak Tarih: 10.05.2005 22:37
saol dostum............ :5: