Erzincan çorbası






Erzincan çorbası
KAÇ KİŞİLİK: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk
PİŞME SÜRESİ: 30 dk
Malzemeler:


150 gr taze fasulye

150 gr kıyma

1 çorba kaşığı domates salçası

4 su bardağı su

3 diş sarımsak

50 gr erişte

5-6 dal dereotu

5-6 dal maydanoz

Yarım su bardağı yoğurt

1 tatlı kaşığı nane

1 çorba kaşığı tereyağı

Tuz, karabiber

Hazırlanışı:
* Kıymaya karabiber ve tuz ekleyip yoğurun. Minik köfteler hazırlayın.

* Salçayı bir tencerede 2 kaşık suyla ezin. Kalan suyu ilave edip kaynatın.

* Fasulyeleri temizleyip ince ince doğrayın. Sarımsağı soyup ezin. Köfte, fasulye, sarımsak ve erişteyi kaynamakta olan suya ilave edin. Fasulyeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.

* Dereotu ve maydanozu kıyın. Yoğurda çorba suyunda azar azar ilave edip ezin. İndirmeye yakın yoğurt, dereotu ve maydanozu ilave edip karıştırın.

* Tereyağını eritip naneyi ekleyin. Çorbanın üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 768
favori
like
share
demet Tarih: 24.05.2006 16:07
ellerine sağlık
by_ufuk Tarih: 25.02.2006 19:39
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 11.01.2006 01:17
Ellerine sağlık,teşekkürler.
SU-PERISI Tarih: 27.12.2005 10:50
paylaşım için teşekkürler elinize sağlık
masarac Tarih: 27.12.2005 02:07
ellerinize emeklerinize sağlık
MyNiceWorld Tarih: 23.12.2005 03:49
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
Ates Bocegi Tarih: 12.10.2005 14:11
ElleRINE SAglik....!
keto_41 Tarih: 12.10.2005 01:47
tessekurler
*_Yakamoz_* Tarih: 08.10.2005 13:03
teşekkürler ellerine sağlık