ÇİĞ yumurta tüketiminin, bilinenin aksine bazı vitaminlerin vücutta kullanılmasını engellediğini belirten Kurtuluş, "Bu nedenle, çocuklarınızın sabah kahvaltısı için yumurtayı pişirmenizde fayda var" diyor. Çiğ olduğu kadar, fazla pişirilerek tüketilen yumurta da pek sağlıklı sayılmaz. Bu nedenle, en sağlıklı yumurta kıvamı, kayısı yumuşaklığı denilen, sarısı tok ve etrafında yeşil halka bulunmayanıdır. Sarısı etrafında yeşil bir halka oluşmuş ise, yumurtanızı fazla pişirmişsiniz demektir.

Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 4608
favori
like
share
Turania Tarih: 07.02.2006 18:23
tesekkurler
nazar boncuğu Tarih: 07.02.2006 17:13
evet cıg yumurtanın bende faydalı oldugunu duymustum

dahada aydınlattıgın ıcın tesekkurler arkadasım ellerıne saglık

bılıyosun suan yumurta tuketımı kısıtlandı

kus grıbı nedenıyle

sevenler ve yıyenlerın adına uzuldum
SU-PERISI Tarih: 07.02.2006 16:11
faydalı bilgilerin için teşekkürler
doktoruydu Tarih: 07.02.2006 14:30
Paylaşımın için teşekkürler


CADIKIZ Tarih: 07.02.2006 12:29
yok ben almiyim :46:
tesekkurler
missx Tarih: 07.02.2006 10:53
sağol canım bilgiler için..zaten çiğ yumurta içenlere hayret ediyorum nasıl mideleri alıyor