ÇİĞ yumurta tüketiminin, bilinenin aksine bazı vitaminlerin vücutta kullanılmasını engellediğini belirten Kurtuluş, "Bu nedenle, çocuklarınızın sabah kahvaltısı için yumurtayı pişirmenizde fayda var" diyor. Çiğ olduğu kadar, fazla pişirilerek tüketilen yumurta da pek sağlıklı sayılmaz. Bu nedenle, en sağlıklı yumurta kıvamı, kayısı yumuşaklığı denilen, sarısı tok ve etrafında yeşil halka bulunmayanıdır. Sarısı etrafında yeşil bir halka oluşmuş ise, yumurtanızı fazla pişirmişsiniz demektir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 4494
favori
like
share
Turania Tarih: 07.02.2006 19:23
tesekkurler
nazar boncuğu Tarih: 07.02.2006 18:13
evet cıg yumurtanın bende faydalı oldugunu duymustum

dahada aydınlattıgın ıcın tesekkurler arkadasım ellerıne saglık

bılıyosun suan yumurta tuketımı kısıtlandı

kus grıbı nedenıyle

sevenler ve yıyenlerın adına uzuldum
SU-PERISI Tarih: 07.02.2006 17:11
faydalı bilgilerin için teşekkürler
doktoruydu Tarih: 07.02.2006 15:30
Paylaşımın için teşekkürler


CADIKIZ Tarih: 07.02.2006 13:29
yok ben almiyim :46:
tesekkurler
missx Tarih: 07.02.2006 11:53
sağol canım bilgiler için..zaten çiğ yumurta içenlere hayret ediyorum nasıl mideleri alıyor