Roma'da Türkleri taşıyan otobüs devrildi, 12 ölü

Son güncelleme: 05.03.2006 23:07
  • Roma'da Türk turistleri taşıyan bir otobüsün şarampole yuvarlanması sonucu 12 kişi hayatını kaybetti.


    Roma'da içinde Türklerin yer aldığı otobüsün şarampole yuvarlanması sonucu meydana gelen kazada yaşamını yitirenlerden 6'sının kadın, 6'sının erkek olduğu öğrenildi.

    Araçta bulunan grubun, Türkiye'deki Koç Grubu tarafından Roma'ya bir toplantı için getirilmiş Ford bayii temsilcilerinden oluştuğu belirtiliyor. Grubun, Roma'da Villa Miani'deki Ford Bayiileri Toplantısı'nın sona ermesinin ardından otele dönüşleri esnasında, Trionfale Caddesi'nin orta kesimindeki keskin virajı dönemeyerek şarampole yuvarlanmış olduğu kaydedildi.

    ARAÇ SÜRÜCÜSÜ İTALYAN

    Aracın şarampole yuvarlandıktan sonra ise aşağı kesimlerde iki apartmanın arasına sıkışmış olduğu bilgisine de yer verildi. İlk bilgilerin aksine, araç şoförünün bir İtalyan olduğu açıklandı. 18 yaralı, Roma'daki çeşitli hastanelere sevk edilmiş durumdalar.

    Roma Bölgesi İtfaiye Müdürü Guido Parisi, 12 kişinin yaşamını yitirmiş olduğu kazadan, 18 kişi de yaralı olarak kurtuldu. Yaralılardan 4 kişinin durumu ağır. İtalyan şoför de ağır yaralılar arasında dedi. Kaza nedeninin, İtalyan şoför yönetimindeki aracın fren sistemindeki bir arızadan kaynaklanmış olabileceği ihtimali üzerinde de duruluyor. Kaza, Villa Miami'deki toplantı sonrasında Excelsior Oteli'ne dönen diğer Türkler arasında da şok etkisi yarattı.

    ÖLENLERİN KİMLİKLERİ

    Bu arada trafik kazasında yaşamlarını yitiren 12 Türk vatandaşından 11'nin kimliği saptandı. TC Roma Büyükelçiliği'nden edinilen bilgilere göre, kazada yaşamını yitirenlerden 11'inin adları şöyle:

    Melahat Başar, Ali Başar, Mehmet Keleş, Erdal Çiçeksay, Emine Çiçeksay, Yılmaz Tuzcu, Ruhiye Tuzcu, Tahsin Işıldar, Leyla Işıldar, Ahmet Keleş, ve Emine Keleş. Kimliği henüz saptanamayan 12'inci kişinin ise 45-50 yaşlarında bir kadın olduğu belirtildi.

    Kazadan yaralı olarak kurtulan Türklerin sayısı ise 18 olarak açıklandı. Yaralıların da 1 kişi hariç, 17'sinin kimliği belirlendi.

    YARALANANLARIN KİMLİKLERİ

    Kimliği belirlenen yaralıların isimleri ise şöyle:

    Ali Gizer, Makbule Gizer, Mehmet Mecikoğlu, Sami Şentürk, Emine Şentürk, Yasemin Aydoğan, Niyazi Aydoğan, Mustafa Başer, Ender Üstündağ, Hasan Salman, Baki Sayar, Gonca Sayar, Rengin Aydoğan, Saime Mecikoğlu, Tuncay Erçetin, Derya Kaya Salman ve Refik Aydoğan.

    Yaralılardan Saime Mecikoğlu, Tuncay Erçetin, Derya Kaya Salman ve Refik Aydoğan'ın durumlarının ağır olduğu öğrenildi. Aracın İtalyan sürücüsünün durumunun da ağır olduğu bildirildi.

    Roma Savcılığı ve Türkiye'nin Roma Büyükelçiliği tarafından kimlik tespit çalışmaları tamamlanan kişilerin naaşları büyük bir olasılıkla Gemelli Hastanesi'nin morguna kaldırılacak. Kazadan yaralı olarak kurtulan 18 kişinin kentteki hastanelerde tedavileri sürüyor.
#07.02.2006 10:56 0 0 0
  • ölen kardeslerimizin aillerine allah yardımcı olsun
#15.02.2006 15:42 0 0 0
  • ALLAH rahmet eylesin ölenler oldu çok üzüldük ALLAH geride kalanlara sabır versin
#05.03.2006 23:07 0 0 0