Baharatlı Balkabağı Çorbası






Baharatlı Balkabağı Çorbası
KAÇ KİŞİLİK: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk
PİŞME SÜRESİ: 20 dk
Malzemeler:


1 kg doğranmış balkabağı

2 soğan 3 diş sarımsak

2 çorba kaşığı margarin

1 su bardağı süt kreması

2 çorba kaşığı hindistancevizi

1 tatlı kaşığı köri

Birer çay kaşığı kişniş, tarçın ve rendelenmiş zencefil

2 su bardağı su

1.5 su bardağı tavuk suyu

Tuz

Süsleme için:


2-3 dal taze soğan sapı

Hazırlanışı:
1. Balkabağını yıkayıp tencereye alın. 2 bardak su ilave edip yumuşayıncaya kadar haşlayın. Soğanları kıyın, sarımsakları ezin.

2. Margarini tencerede eritip soğan ve sarımsağı pembeleştirin. Ateşten alıp kabak, zencefil, tarçın, kişniş, hindistancevizi ve köriyi ilave ederek karıştırın. Blenderle ezerek püre haline getirin. Tavuk suyu ve tuz ilave edip kısık ateşte 10 dakika pişirin. Ateşten alıp süt kremasını ekleyerek karıştırın.

3.Çorbayı servis kaselerine paylaştırın. Taze soğanın yeşil saplarını doğrayıp çorbanın üzerini süsleyin. Sıcak olarak servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 705
favori
like
share
BoardBeLasi Tarih: 30.06.2006 23:21
Ellerine Saglik
demet Tarih: 08.06.2006 14:59
teşekkürlerr
by_ufuk Tarih: 25.02.2006 01:25
Paylaşımın için sağol,ellerine sağlık
liamsi Tarih: 11.01.2006 07:20
Ellerine,yüreğine sağlık.
MyNiceWorld Tarih: 23.12.2005 02:55
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
casper Tarih: 27.11.2005 20:45
ilginç bir çorba teşekkürler
SU-PERISI Tarih: 21.11.2005 18:01
ilk defa duyuyorum eline sağlık
corleoni Tarih: 18.10.2005 11:06
sağlol kardes
Ates Bocegi Tarih: 12.10.2005 14:27
ElleRINE SAglik....!