Eski Sevgili Nasıl UNUTULUR

Son güncelleme: 08.02.2006 15:23
  • Ayrılmak kolay değildir! `Aptallar İçin İlişkiler` (Relationships for Dummies) kitabının yazarı psikolog Kate Wachs, "Eski sevgilinizin yeni bir ilişkiye yelken açması sizi neden ondan hızlı davranmadığınız konusunda düşündürebilir" diyor. Wachs; böyle bir durumda acınızı hafifletmek için şunları öneriyor.

    * ÖZGÜVEN ŞART: Sevgilinizin ilişkisini ilk duyduğunuzda, içgüdüsel olarak ilk önce yeni sevgilisinin sizden daha güzel, daha seksi, yatakta daha yetenekli olup olmadığını araştırırsınız. Oysa bu karşılaştırmayı yapmak, özgüven kaybına uğramanızdan başka bir işe yaramaz, ayrıca "Niye önce ben onu bırakmadım" sorusu sizi huzursuz eder. Kaldı ki, onun yeni sevgilisinden daha iyi vücut ölçülerine veya daha modern bir hayat görüşüne sahip olmanız, birbirinize uygun olmadığınız gerçeğini değiştirmeyecektir. Siz siz olun, ayrılışınızın sebebinin uyumsuzluk olduğunu ve bunu ne yaparsanız yapın düzeltme şansınızın olmadığını düşünün.

    * UZAK DURUN: Onu başkasıyla görmeniz ona karşı olan tutumunuzu değiştirebilir. Yapmanız gereken tek şey; onlarla karşılaşamayacak şekilde yollarınızı değiştirmek, arkadaşlarınızdan da onlar hakkında bilgi vermemelerini istemektir. Onunla tesadüfen karşılaşırsanız, selam vermekle yetinip, yolunuza kararlı bir şekilde devam edin. Bu davranış iyi olduğunuzu gösterir ve onun özel hayatının sizi hiçbir şekilde etkilemediği anlamına gelir.

    * KENDİNİZİ SEVİN: Ayrılıklardan sonra gelen dönemler, egoist olmanız ve kendiniz için yaşamanız gereken dönemlerdir. Kendinizi şımartarak, her olayın bir de iyi tarafı olduğunu hatırlayın. Lüks restoranlarda yemek yiyin, kız arkadaşlarınızla istediğiniz kadar vakit geçirin, hep merak ettiğiniz ama bir türlü deneyemediğiniz saç kesimini deneyin. Eski alışkanlıklarınıza geri dönerek hayatınızı meşgul ederseniz, onun attığı her adımla ilgilenmek için zamanınız kalmayacak. Yoğun bir tempoda yaşamak kendinize gelmenizi çabuklaştıracak.

    * OLUMLU OLUN: Bay "ideal olmayan"ı kaybettiğiniz için üzülmek yerine, gerçekten size uygun bir partnerin ilişkiye bakış açısının, sizinkiyle aynı olması gerektiğini düşünün. Deniz balıklarla dolu, unutmayın, oltanıza takılan her balıkla değil, geminize alınmayı hak eden balıkla uğraşın. Eksikliklerle dolu bir ilişkiyi sürdürmeye çalışırken belki de ideal bir ilişki elinizden kaçıyordur.
#07.02.2006 13:21 0 0 0
  • unutmak için uzak durmanın yanındayım,tabii mümkünse beyin atmaya çalışmak amabu çok zor bir seçenek olsa gerek
#08.02.2006 15:23 0 0 0