Domatesli antrikot






Domatesli antrikot
KAÇ KİŞİLİK: 6
HAZIRLAMA SÜRESİ: 25 dk
PİŞME SÜRESİ: 30-35 dk
Malzemeler:


6 parça antrikot

6-8 marul yaprağı

2 çorba kaşığı zeytinyağı

6 patates

6 domates

6 diş sarımsak

1'er tatlı kaşığı kimyon ve kekik

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı tuz
Marinat malzemesi:
1 kahve fincanı zeytinyağı

1 çorba kaşığı limon suyu

1 kahve fincanı süt

Hazırlanışı:
* Marinat için; zeytinyağı, limon suyu ve sütü çukur bir kapta karıştırın. Antrikotları ekleyip 5 saat bekletin. Etleri alıp süzün. Patatesleri soyup yuvarlak dilimleyin. Domatesleri soyup rendeleyin. Sarımsakları soyup halka halka dilimleyin.

* Bir kaşık zeytinyağını teflon tavada ısıtın. Antrikotları ekleyip iki taraflı kızartın. Patates dilimlerini aynı tavada kızartın. Marul yapraklarını bol suyla yıkayıp kâğıt havluyla kurulayın. Üç marul yaprağını yağlanmış kare fırın kabına yerleştirin.

* Marul yapraklarının üzerine antrikot ve patatesleri dizin. Kalan yağı tavada kızdırıp sarımsakları pembeleştirin. Domates, kimyon, kekik, karabiber ve tuz ekleyip kısık ateşte pişirin. Domates sosunu patateslerin üzerine paylaştırın. Kalan marul yapraklarını üzerlerine kapatın. Fırın kabının üzerini alüminyum folyo ile sıkıca kapatın.

* Önceden ısıtılmış 220 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. Alüminyum folyoyu kabın üzerinden alıp fırın sıcaklığını 180 dereceye düşürün. 10-15 dakika daha pişirin. Marul yapraklarını etlerin üzeriden alıp servis tabaklarına paylaştırın. Sıcak olarak servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1338
favori
like
share
sakin75 Tarih: 03.07.2006 15:58
teşkkürler
by_ufuk Tarih: 03.03.2006 21:52
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 26.02.2006 08:25
ELLERİNİZE SAĞLIK,TADANLARA AFİYET OLSUN.
masarac Tarih: 28.12.2005 01:52
Paylaşım ve emekleriniz için sonsuz teşekkür ederim.ALLAH sizden ve hepimizden razı olsun :3:
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 14:28
Ellerine saglıkteşekkürler afiyet olsun :cubuk:
casper Tarih: 28.11.2005 22:53
teşekkürler ellerine sağlık
SU-PERISI Tarih: 24.11.2005 15:41
tarifleriniz için teşekkürler
Ates Bocegi Tarih: 15.10.2005 23:52
TaRIf iCin sAGol.....
dostbildiklerim Tarih: 27.09.2005 12:48
Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler