Mantarlı ve biberli hindi şiş






Mantarlı ve biberli hindi şiş
KAÇ KİŞİLİK: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dk
PİŞME SÜRESİ: 15 dk
Malzemeler:


400 gr hindi göğüs eti

Yarım demet maydanoz

1 dolmalık sarıbiber

1 salçalık kırmızıbiber

6 diş sarımsak

4 büyük boy kültür mantarı

2 çorba kaşığı zeytinyağı

Tuz, karabiber

Hazırlanışı:
* Hindi etlerini dövüp inceltin. İki parmak eninde uzun şeritler halinde kesin. Maydanozu temizleyip kıyın. Biberleri temizleyip kalın şeritler halinde kesin. Mantarları temizleyip boyuna ortadan ikiye kesin. Sarımsakları soyun.

* Zeytinyağı, tuz ve karabiberi bir kapta çırpıp hindi etlerinin üzerine fırçayla sürün. Kıyılmış maydanozu üzerlerine serpiştirip rulo şeklinde sarın. Çöp şişlere, hindi sarma, mantar, biber ve sarımsak sıralamasıyla dizin. Izgarada pişirip sıcak olarak servis yapın.

ÖNERİ
Izgarada pişirilen yiyecekleri arada bir yağlamak gerekir. Hem eti yağlamak hem de aroma kazandırmak için yapraklı kekik veya biberiye dallarını fırça gibi kullanabilirsiniz.

Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 948
favori
like
share
by_cyber Tarih: 08.07.2008 07:48
paylaşım için çok thanks....
GS2004 Tarih: 14.06.2008 22:38
DİDEM bir gün hazirlada bizleri davet et kardesim ya:6:
DİDEM Tarih: 22.09.2006 23:13
tarif icin saol.. ellere saglik
BoardBeLasi Tarih: 19.08.2006 14:12
ellerine sağlık
sakin75 Tarih: 03.07.2006 15:19
teşekkürler
by_ufuk Tarih: 03.03.2006 00:47
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 26.02.2006 07:34
ELLERİNİZE SAĞLIK,TADANLARA AFİYET OLSUN.
masarac Tarih: 28.12.2005 00:45
Paylaşım ve emekleriniz için sonsuz teşekkür ederim.ALLAH sizden ve hepimizden razı olsun :3:
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 13:37
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk: