Tərkibi:
Süd 0,5 stəkan
Qatılaşdırılmış qaynadılmış süd (squşonka)
1 qutu (400 qr)
3 yumurta
1 stəkan qoz
1,5 ç.q. xəmirqabardıcı
Un 2/3 stəkan
Şəkər 1/3 stəkan
Kişmiş 50 qr


Hazırlanması:



Yumurtalar mikserlə çırpılır


Qaynadılmış qatı südün 2/3 hissəsi yumurtalara əlavə olunur




Çırpılmaya davam edilir


Üzərinə un ələnir,şəkər və xəmirqabardıcı əlavə olunur



Hamısı yaxşıca qarışdırılır,iri doğranmış qoz və kişmiş əlavə edilir

Mikserlə qarışdırmaya davam edilir


Hazır xəmir yağlı kağız(perqament) qoyulmuş formaya boşaldılır
Əvvəlcədən isidilmiş 180 dərəcə duxovkada 30-35 dəqiqə bişirilir


Qatı qaynanmış südün yerdə qalan hissəsi isidilmiş südlə qarışdırılır



Bişmiş piroq duxovkadan çıxarılaraq üstündə diş çöpü ilə dəliklər açılır



Eyni bərabərdə qatı südlü qarışım piroqun üzərinə tökülür




Üzəri xırdalanmış qozla bəzədilir




Tez başagələn piroqunuz hazırdır




Nuş olsun!

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 9970
favori
like
share