Pazılı levrek






Pazılı levrek
KAÇ KİŞİLİK: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 dk
PİŞME SÜRESİ: 15 dk
Malzemeler:


400 gr levrek fileto

2 çorba kaşığı zeytinyağı

1 soğan

1 diş sarımsak

1 domates

2 defneyaprağı

1 çorba kaşığı elma sirkesi

Yarım demet pazı

1 tutam tozşeker

Tuz, karabiber

Hazırlanışı:
* Soğan ve sarımsağı soyup kıyın. Domatesi soyup küp küp doğrayın.

* Bir kaşık zeytinyağını tavada ısıtıp soğan ve sarımsağı pembeleştirin. Domates, defneyaprağı, elma sirkesi, şeker ve tuzu ekleyip kısık ateşte pişirin.

* Pazıyı temizleyip bol suyla yıkayın. Süzgece alıp iyice süzün. Yarım kaşık zeytinyağını tavada ısıtıp pazıları 1 dakika soteleyin. Pazıları tavadan alıp kalan zeytinyağını ekleyin. Balık filetoları ilave edip iki taraflı kızartın. Üzerlerine tuz ve karabiber serpiştirin.

* Pazıyı servis tabaklarına paylaştırın. Üzerine balıkları alıp domates sosu gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.

PÜF NOKTASI
Balık fileto hazırlarken balığın orta kısmını tercih edin. Çünkü orta kısmı hafif yağlı olduğundan daha lezzetli olur.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 2319
favori
like
share
by_cyber Tarih: 07.07.2008 15:38
teşekkür
liamsi Tarih: 21.03.2006 00:53
Emeğiniz için sonsuz teşekkürler.
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 01:03
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
Turania Tarih: 12.02.2006 11:31
eline emeğine sağlık arkadasım
refik Tarih: 13.01.2006 13:24
teşekkürler eline sağlık
masarac Tarih: 29.12.2005 02:02
[COLOR=tomato]Paylaştığınız için teşekkürler.Ellerinize sağlık :
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 16:09
ellerine saglık teşekkürler :cubuk:
ens_selman Tarih: 14.12.2005 14:29
paylaşım için teşekkürler kardeşim eline sağlık
SU-PERISI Tarih: 13.12.2005 19:46
tarif için teşekkürler eline saglık