Yoğurtlu Mus (8 Kişilik)









Malzemeler:
500 gr Füme Somon Balığı
2 Salatalık
1/2 Demet Dereotu
2 Kırmızı Soğan
500 gr Süzme Yoğurt
6 Yaprak Jelatin
Tuz, Karabiber



HAZIRLANIŞI :
Yuvarlak bir kek kalıbını yağayıp içine şeffaf folyo serin.
Füme somonu küçük küpler halinde doğrayın. 1 salatalığı soyup küp küp doğrayın.
Dereotunu yıkayıp ayıkladıktan sonra ince ince kıyın. Soğanları soyup minik küpler halinde doğrayın. Somon küplerinin yarısını şeffaf folyonun üzerine yayın. Bir kapta kalan somonu, salatalık, dereotu, soğan ve süzme yoğurtla karıştırın.
Jelatini bir miktar suda yumuşatıp süzün. Benmari usulü eritip yoğurtlu karışıma ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Karışımı kalıbın içine yerleştirin ve üzerini bir bıçakla düzeltin.
Bir gece bekletin. Ertesi gün kalıbı düz bir servis tabağının üzerinde ters çevirip çıkarın. Kalan salatalığı iyice yıkayıp ince dilimler halinde doğrayın. Yoğurtlu musu salatalık ve dereotu ile süsleyip servis yapın.
Benmari usulü nedir? Tariflerde sıkça sözü edilen benmari, bir pişirme usulüdür. içinde su bulunan büyük bir kabın veya tencerenin içerisine daha küçük bir kabı yerleştirin. Büyük kabı ocağın üzerine alıp küçük kapta tarifte sözü edilen malzemeyi pişirin veya eritin. Benmani daha çok tatlı tarifleninde örneğin çikolata eritmek için uygulanır.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 812
favori
like
share
asya_kartal Tarih: 10.02.2007 10:51
sunum için teşekkürler...
eskitoprak Tarih: 10.01.2007 10:32
paylasim icin tesekkurler
Garip07 Tarih: 22.12.2006 03:30
paylasim icin tessekürler
canisi66 Tarih: 29.11.2006 16:25
:2:ellerine saglik , cok guzel gozukuyo
emir-hh Tarih: 24.11.2006 11:38
mus pasta mi oluyo burda
unique Tarih: 20.09.2006 16:08
farkli tarif icin tskrler...
clark Tarih: 16.07.2006 19:34
Tariflerin için tesekkürler
Paylasimin için ELLERINE SAGOLSUN SONSUZ
:89:
görüntü HARIKA OLACA :78:K
sakin75 Tarih: 03.07.2006 11:13
teşekkürler
BoardBeLasi Tarih: 30.06.2006 22:48
guzele benziyor paylasim icin tskler...