Meyve Soslu Krem Bavarua

Malzemeler:
3 su bardagı süt
1 su bardagı toz şeker
4 adet yumurta
5 adet jelatin
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
Mevsimine göre meyve (portakal, elma, kivi, muz, ananas)
,









HAZIRLANIŞI :
Şeker, un, limon kabugu rendesi, yumurta sarılarını bir tencereye koyup iyice karıştırın. Süt ilave ederek ateşe koyun. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
lslatılmış jelatin yapraklarını koyup, eriyene kadar karıştırın. Ayrı bir kapta yumurta aklarını bir fiske tuzla katı kar haline gelene kadar çırpın. Diğer kremaya hızlı hızlı karıştırarak ilave edin. soğuyunca içine küçük küçük doğranmış meyveler koyun. Yağlanmış toz şeker serpilmiş kalıba boşaltın.
Buzdolabında dondurup kalıbı sıcak suya koyun. Servis tabagına ters çevirin. Üzerine boza kıvamına getirilmiş herhangi bir meyve marmelatı dökerek süsledikten sonra servise sunun.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 399
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 04.03.2006 00:15
paylaşımların için teşekkürler ellerine sağlık ececiğim
casper Tarih: 03.03.2006 23:02
ellerine sağlık canım
by_ufuk Tarih: 19.02.2006 01:45
paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
DİDEM Tarih: 13.02.2006 01:44
emeğinize sağlık teşekkürler
refik Tarih: 08.02.2006 09:28
paylaşımların için teşekkürler arkadaşım eline sağlık