Portekiz Sütlacı (6 Kişilik)

Malzemeler:
2 litre süt
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı file fındık
3 portakal kabuğunun rendesi
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı tarçın
1 çay bardağı antepfıstığı
2 su bardağ şeker
1/2 su bardağı nişasta







HAZIRLANIŞI :
Pirinci ayıklayıp, yıkadıktan sonra 15 dakika kaynatan. Başka bir tencerede sütü kaynatıp, şekeri ilave ederek karıştarın.
Haşlanmış pirinç, file fındık, portakal kabuğu rendesi, vanilya ve yeşil fıstığı ekleyerek kaynatın. Nişastayı suyla eritip, kaynamakta olan sütü koyulaştırmak için karıştırarak ilave edin. Karışımı 10 dakika kaynatarak kaselere boşaltın.
Üzerlerine rende portakal kabuğu ve tarçın serperek servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 498
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 05.03.2006 17:01
ececim eline sağlık tariflerin için teşekkürler
casper Tarih: 03.03.2006 23:19
mümkünse ben türk usulünü alayım
by_ufuk Tarih: 19.02.2006 01:44
paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
DİDEM Tarih: 13.02.2006 01:45
emeğinize sağlık teşekkürler
refik Tarih: 08.02.2006 09:27
değerli tariflerin için teşekkürler arkadaşım eline sağlık