Medikal Estetik'te Tek Seanslık Tedaviler

Son güncelleme: 09.02.2006 11:22
  • MEDİKAL ESTETİK'TE TEK SEANSLIK TEDAVİLER


    Memorial Hastanesi Medikal Estetik Bölümü doktorları tek seanslık tedaviler ile lilgili şu bilgileri verdi:

    Son yıllarda adını sıkça duydugumuz medikal estetik terimi artık bize pek yabancı değil. Uzun yıllardır Avrupa ve Amerika'da uygulanan Medikal Estetik artık ülkemizde de oldukça rağbet görmeye başladı.Cerrahi bir operasyonu kapsamayan tüm estetik amaçlı girişimler olarak da tanımlanan medikal estetikte en önemli avantajlar; yapılan işlemin kısa süreli olması, anestezi gerektirmemesi,günlük hayata hemen dönülmesi, yaş sınırının olmaması ve ağrı duyulmaması olarak da sıralanabilir.


    DUDAK DOLGUNLAŞTIRMA


    Medikal Estetik girişimlerinin içinde en kısa sürede sonuç veren uygulamalardan birisidir. Dudakların eskisinden daha kalın ve dolgun görünmesi bu tedavi yöntemi ile mümkündür. Aynı zamanda yara izi ya da doğumsal asimetrik çizgilerimizin dudak kontür tedavisi ile yeniden şekillendirilmesi mümkündür. Ya da alt veya üst dudaklarımızdan birisinde var olan incelik de bu yöntemle giderilebilir. İşlem süresi uygulanacak bölgeye göre değişmekle beraber çok uzun süreli değildir. Genellikle 30-40 dk arasında değişir. İşlemden önce acı duyulmasını engellemek için dudak ve çevresi lokal anestezik madde ile uyuşturulur. Tek seanstan oluşan dudak dolgunlaştırma ve dudak kontürü oldukça kolay, kişinin sosyal ve iş yaşantısından geri kalmasına neden olmayan tedavi yöntemidir. Kullanılan dolgu maddesi geri dönüşümlü, kalıntı bırakmayan yani yan etkisi olmayan bir malzemedir.


    DERİN GÜLME ÇİZGİLERİNİN (DUDAK BURUN ÇİZGİSİ) DOLGUSU


    Dudak kenarlarımız ile burnumuz arasında kalan ve gülme mimiği ile derinleşen çizgilerimizin tek seansta, doğal görünümlü tedavisi mümkündür. İşlem yapılacak alan lokal anestezik kremle uyuşturulur ve 30 dk bekleme süresinin ardından 30 dk' lık bir sürede dolgu tedavisi uygulanır.Çok derin çizgilerde ise, destek doku uygulaması da kullanılabilir.6-8 ay sonrasında tekrarlanması gerekebilir. Bu çizgilerin derinleşmesi, özellikle de elmacık kemiklerimizin üzerinde bulunan yağ yastıkçıklarının ileri yaşlarda daha aşağılara çeneye doğru inmesi yüzümüzde daha yorgun ve üzgün bir ifade oluşmasına neden olabilir.Dolayısıyla bu tedavi ile hem çizgilerimizden kurtulmuş hem de ifademiz daha zinde ve canlı bir görünüm almış olur.


    BOTOX


    Botox, botilinum bakterisinin toksininden elde edilen ilaç ile yapılan, kırışıklık tedavisidir. Botox özellikle, kaş çatığı çizgisi,alın çizgileri,göz kenarı gülme çizgilerine uygulanır.Ancak çok derin çizgilerde sonrasında dolgu tedavisi ile kombine edilmesi gerekir.

    Botoxun tedavi şekli tamamen yüzeyseldir ve mantığı şöyle işler: Kırışıkların nedeni aynı hareketi yapmak yüzünden kasılmış olan mimik kaslarıdır. Botox bu kaslara giden sinir uyarılarını belli bir süre için bloke ederek kasın kasılmasını engeller ve netice olarak cildin kendi kendine gerginleşmesine, kırışıkların yok olmasına neden olur.

    Özel iğneler aracılığıyla Botox yüzün sorunlu bölgesinde kas içine verilir. Bu sayede kasılmış olan kaslar rahatlamaya başlar. Botox uygulandıktan yaklaşık iki hafta sonra etkili olmaya başlar. Botoxun kalıcılık süresi bünyeden bünyeye fark etmekle birlikte yaklaşık 3-6 aydır. Genellikle tavsiye edilen, tedavinin her 4-6 ayda bir tekrarlanmasıdır.

    Botox uygulamasının ardından bölgeye buz uygulanması olası şişlik veya rahatsızlıkları azaltır. Tedavinin tümü yaklaşık 10-15 dakika sürdüğünden normal yaşama hemen dönülebilir. Ancak yatma pozisyonuna geçmek için 4-6 saatin geçmesi beklenmelidir. Botoxun çevresindeki kaslara dağılmaması için Botox uygulanmış bölgenin ovuşturulmaması da gerekir.

    Yetkili ve deneyimli kişiler tarafından yapıldığı sürece tehlikesi olmayan Botoxun toksin olması nedeniyle fazla dozda verilmesi durumunda veya uygulamanın yanlış bölgeye yapılması halinde "ptosis" adı verilen göz kapağı problemi ortaya çıkabilir ve hastanın birkaç hafta rahatsız olmasına sebep olur.


    BOTOX İLE KAŞ KALDIRMA


    Botox yöntemi ile kaş kaldırma uygulaması da yapılabiliyor.Düşük göz kapakları kaldırılarak, gözler daha güzel görünebiliyor.
#08.02.2006 10:31 0 0 0
  • Aslında kendini kötü hisseden herkesin yaptırabileceği uygulamalar bunlar,ve duyduğum kadarı ilede kolay uygulamalar.
    Zamanı geldiğinde bende düşünebilirim
#08.02.2006 10:35 0 0 0
  • Eline sağlık

    Teşekkürler


#08.02.2006 13:33 0 0 0
  • paylaşımlarınız için teşekkürler ellerine sağlık
#08.02.2006 18:59 0 0 0
  • paylaşımlarınız için teşekkürler ellerine sağlık
#08.02.2006 21:05 0 0 0
  • değerli bilgilerin için teşekkürler ellerine sağlık
#09.02.2006 11:11 0 0 0
  • paylaşımın için tşkler arkadasım
#09.02.2006 11:22 0 0 0