Arpa şehriyeli pilav






Arpa şehriyeli pilav
KAÇ KİŞİLİK: 6
HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 dk
PİŞME SÜRESİ: 20 dk
Malzemeler:


2 su bardağı pirinç

3 su bardağı et suyu

1 kahve fincanı arpa şehriye

2 çorba kaşığı margarin

Tuz, karabiber

Hazırlanışı:
* Pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda 15 dakika bekletin. Bol suyla durulayıp süzün.

* Margarini tencerede eritin. Arpa şehriyeleri ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinci ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Et suyu ve tuzu ilave edin. Su kaynamaya başladığında ateşi kısıp tencerenin kapağını kapatın. Pirinç suyunu çekinceye kadar pişirin.

* Üzerini kağıt havlu ile örtüp 10 dakika dinlendirin. Üzerine taze çekilmiş karabiber serptikten sonra sıcak olarak servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 863
favori
like
share
DİDEM Tarih: 23.09.2006 00:23
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
BoardBeLasi Tarih: 19.08.2006 15:05
ellerine sağlık
sakin75 Tarih: 03.07.2006 16:02
ellerine sağlık
by_ufuk Tarih: 03.03.2006 21:49
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 26.02.2006 08:27
ELLERİNİZE SAĞLIK,TADANLARA AFİYET OLSUN.
masarac Tarih: 28.12.2005 01:50
Paylaşım ve emekleriniz için sonsuz teşekkür ederim.ALLAH sizden ve hepimizden razı olsun :3:
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 14:29
Ellerine saglıkteşekkürler afiyet olsun :cubuk:
casper Tarih: 28.11.2005 22:51
çok teşekkürler
SU-PERISI Tarih: 24.11.2005 15:43
teşekkürler