Kuzu etli bahar türlüsü






Kuzu etli bahar türlüsü
KAÇ KİŞİLİK: 6
HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dk
PİŞME SÜRESİ: 35 dk
Malzemeler:


500 gr kuzu kuşbaşı

4 soğan

300 gr bezelye

300 gr bakla

2 enginar

5-6 kiraz domates

2 taze sarımsak

2 çorba kaşığı un

1'er çay kaşığı kekik, karabiber

1 defne yaprağı

2 çorba kaşığı margarin

1 su bardağı sıcak su

Tuz, karabiber

Hazırlanışı:
* Bezelyeyi ayıklayın. Enginarları temizleyip iri iri doğrayın ve kararmaması için limonlu suda bekletin. Baklayı temizleyip ortadan ikiye bölün ve limonlu sudaki enginarlara ekleyin. Taze sarımsakları temizleyip kıyın. Soğanları soyup küçük küçük doğrayın.

* Margarini tencerede eritip soğan ve eti pembeleştirin. Un, karabiber, kekik ve defne yaprağını ilave edip karıştırarak kavurun. Bezelye ve baklayı ekleyin. Üzerine sıcak suyu döküp kısık ateşte 20 dakika kapağı kapalı olarak pişirin. Enginar, sarımsak ve kiraz domatesleri ekleyip tuz serpin ve sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1044
favori
like
share
nalus Tarih: 11.11.2008 22:51
[COLOR="Pink"]Paylaşım için teşekkürler.
Minik SeRCe_ Tarih: 16.08.2008 00:11
Hmmm kimbilir ne tatlidir...ellerine saglik..tskrler
GS2004 Tarih: 14.06.2008 22:11
DİDEM Tarih: 22.09.2006 23:22
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
BoardBeLasi Tarih: 19.08.2006 14:05
ellerine sağlık
sakin75 Tarih: 03.07.2006 15:03
teşekkürler
by_ufuk Tarih: 03.03.2006 20:48
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 26.02.2006 07:27
ELLERİNİZE SAĞLIK,TADANLARA AFİYET OLSUN.
masarac Tarih: 28.12.2005 00:52
Paylaşım ve emekleriniz için sonsuz teşekkür ederim.ALLAH sizden ve hepimizden razı olsun :3: