Pancar salatası

Balıktan sonra en değerli Omega-3 kaynaklarından biri ceviz. Bir diğeri de keten tohumu yağı. Günde 1 çay kaşığı keten tohumu yağı günlük Omega-3 ihtiyacınız için yeterli.





Pancar salatası
KAÇ KİŞİLİK: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 dk
PİŞME SÜRESİ: 15 dk
Malzemeler:


2 pancar

7-8 beyaz lahana yaprağı

1 çay bardağı çekilmiş ceviz

1 çorba kaşığı kapari

2 çorba kaşığı konserve mısır

2 çorba kaşığı elma sirkesi

1.5 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı keten tohumu yağı

Tuz

Hazırlanışı:
* Pancarların saplarını kesip kabuklu olarak haşlayın ve süzün. Kabuklarını soyup ince ince dilimleyin. Lahana yapraklarını ince şeritler halinde doğrayın.

* Sirke, zeytinyağı, keten tohumu yağı ve tuzu bir kapta iyice karıştırın. Lahana, ceviz, kapari ve mısırı ayrı bir kâsede harmanlayın.

* Pancar dilimlerini servis tabağına dizin. Ortasına lahanalı karışımı yayın. Üzerine hazırladığınız sosu gezdirip servis yapın.


Pancar salatasının 1 porsiyonu 75 kaloridir.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 998
favori
like
share
refik Tarih: 01.03.2006 17:34
paylaşımların için teşekkürler ellerine sağlık
unique Tarih: 28.02.2006 23:17
ellerine emeklerine saglik paylasim icin cok saol
by_ufuk Tarih: 27.02.2006 00:34
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 11.01.2006 07:48
Emeğine sağlık,paylaşımın için sağol.
liamsi Tarih: 11.01.2006 07:47
Emeğine sağlık,paylaşımın için sağol.
masarac Tarih: 27.12.2005 22:58
panacar salatası için teşekkür ederim
MyNiceWorld Tarih: 24.12.2005 01:02
AFİYET OLSUN ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
Ates Bocegi Tarih: 12.10.2005 14:44
Tarif icin
Ellerine saglik!
Numberone Tarih: 30.09.2005 16:08
Emeqin ve eLine saqLık saoL !