Havuçlu dana eti






Havuçlu dana eti
KAÇ KİŞİLİK: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 5 dk
PİŞME SÜRESİ: 30 dk
Malzemeler:


600 gr dana kuşbaşı

3 havuç

1 soğan

2 çorba kaşığı un

1 defneyaprağı

1 su bardağı su

1 çorba kaşığı limon suyu

2 çorba kaşığı zeytinyağı

2-3 dal maydanoz

Tuz

Hazırlanışı:
* Havuçları temizleyip ince uzun çubuklar halinde doğrayın. Soğanı soyup kıyın. Maydanozu temizleyip yaprak yaprak ayırın. Eti unlayıp fazlasını silkeleyin.

* Yağı tencereye alıp ısıtın. Soğan ve etleri ekleyip soteleyin.

* Su, limon suyu ve defneyaprağını ilave edip su kaynayıncaya kadar kapağı kapalı olarak orta ateşte pişirin. Ocağı kısın ve etler hafif yumuşayınca havucu ekleyip 10 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp tuzunu ekleyin ve harmanlayın. Maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın.


Bu yemeğin 1 porsiyonu 220 kaloridir.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 801
favori
like
share
DİDEM Tarih: 23.09.2006 00:13
tarif icin saol.. ellere saglik
enrique Tarih: 28.08.2006 11:10
su perisi öldürücen açlıktan beni

neyse ben yemek söylim de açlıktan ölmekten kurtulayım,

adana kebabını güzel yapıyorlar, başka yemek isteyen varmı arkadaşlar.
Liberty Tarih: 24.08.2006 14:56
tesekkürler
BoardBeLasi Tarih: 05.07.2006 00:31
Ellerine Saglik
sakin75 Tarih: 03.07.2006 16:42
teşekkürler
by_ufuk Tarih: 01.03.2006 23:03
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 26.02.2006 08:48
ELLERİNİZE SAĞLIK,TADANLARA AFİYET OLSUN.
masarac Tarih: 28.12.2005 01:44
Paylaşım ve emekleriniz için sonsuz teşekkür ederim.ALLAH sizden ve hepimizden razı olsun :3:
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 14:38
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk: