Lüfer pilavı






Lüfer pilavı
KAÇ KİŞİLİK: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 dk
PİŞME SÜRESİ: 15 dk
Malzemeler:


2 orta boy lüfer balığı

1 su bardağı pirinç

1.5 su bardağı su

3 çorba kaşığı sıvıyağ

1 çay kaşığı tarçın

Tuz, karabiber

Hazırlanışı:
* Balıkları temizleyin. İyice yıkayıp ortadan ikiye kesin. Hafif tuzlayıp süzgece alın.

* Pirinci yıkayıp süzün. Üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyip yarım saat bekletin. Süzüp duru su bırakıncaya kadar iyice yıkayın.

* Yayvan bir tencereye 1.5 bardak su ekleyin. Su kaynamaya başlayınca sıvıyağ, pirinç, tuz ve karabiberi ilave edin. Hafif karıştırıp balıkları üzerine dizin. Kapağı kapalı olarak 1 dakika harlı ateşte pişirin. Ateşi kısıp 10-15 dakika daha pişirin. Tencereyi ocaktan alıp üzerine kâğıt havlu serin ve 10 dakika demlendirin.

* Balıkları bir servis tabağına alın. Pilava tarçın serpip hafif karıştırın. Pilavı servis tabaklarına paylaştırıp üzerlerine balıkları yerleştirin. Sıcak olarak servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 984
favori
like
share
sakin75 Tarih: 03.07.2006 15:25
teşekkürler
by_ufuk Tarih: 04.03.2006 21:57
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 26.02.2006 08:04
ELLERİNİZE SAĞLIK,TADANLARA AFİYET OLSUN.
masarac Tarih: 28.12.2005 01:57
Paylaşım ve emekleriniz için sonsuz teşekkür ederim.ALLAH sizden ve hepimizden razı olsun :3:
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 14:23
Ellerine saglıkteşekkürler afiyet olsun :cubuk:
merkon Tarih: 06.12.2005 17:39
tarif için teşekkürler,eline sağlık
casper Tarih: 28.11.2005 22:45
ellerine sağlık
SU-PERISI Tarih: 25.11.2005 13:58
Tarifleriniz için teşekkürler
Ates Bocegi Tarih: 15.10.2005 23:45
TaRIf iCin sAGol.....