Hindi eti pişirmenin püf noktaları - hindi pişirme hakkında - hindi nasıl pişirilir - hindinin pişirme usulleri - hindi etinin özellikleri


Hindi, çok çeşitli biçimlerde; sote, fırın, ızgara, haşlama, doldurulmuş, vb. hazırlanabildiğinden, hemen her davette de, rahatlıkla sunulabilir. Üstelik, rejim perhiz uzmanlarının en çok öğütledikleri besin olduğunu da unutmamak gerekir.

100 g'lık, göğüs tarafından, derisi alınmış hindi eti, aynı miktarda derisi alınmış piliç ve tavuk etine eşit miktarda kalori içermesine karşılık, doymuş yağ oranı çok daha düşüktür. Bu yüzden de, özellikle Batı ülkelerinde, hindi tüketimi gün geçtikçe artmaktadır.


Ayrıca hindinin göğüs eti, özel tadı ve yumuşaklığıyla, pek çok yemeğin hazırlanmasında, dana eti yerine kullanılabilir. Biraz daha ağır tatlı but etleriyse, gene çeşitli yemeklerde koyun etinin yerini alabilir.


500 gramlık hindi göğüs etinden, genellikle 0,5 cm kalınlığında 8 dilim flato elde edilebilir; ayrıca istenirse, dilimler hafifçe dövülerek, biraz inceltilebilir.


Hazırlama biçimi ister kızartma, ister haşlama, ister ızgara vb. olsun, hindi etinin'de, tıpkı piliç eti gibi, aşırı pişirilmediği zaman daha lezzetli olduğunu unutmamak gerekir. Kıvamında pişirme, bütün özel suyunu Ve lezzetini korumanın tek yoludur.


alıntı

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 5572
favori
like
share