2010 Güney Kore Dünya Kupası Kadrosu

Son güncelleme: 19.04.2010 10:35
  • Güney Kore Milli Takımı - Güney Kore Milli Takımını Tanıyalım - Güney Kore Kadrosu - 2010 Güney Kore Kadrosu - Güney Kore Takımında Kimler Var - Güney Kore Maçları - Güney Kore 2010 Dünya Kupası Maçları - Güney Kore - Maçları Ne Zaman

    noimage

    GÜNEY KORE

    Güney Kore, FIFA tarafından kabul edilen adıyla Kore Cumhuriyeti, 1986 yılından beri Dünya Kupası'na aralıksız katılma başarısı gösteriyor.

    2002 yılında düzenledikleri kupa hariç 1. turu geçmeyi başaramayan Güney Kore bu sene bu şansızlığı kırmak istiyor. İlk Dünya Kupası maçlarını 1954 yılında Macaristan ve Türkiye'ye karşı oynayan Güney Kore Milli Takımı bu maçlarda sırasıyla 9-0 ve 7-0 yenilerek kupaya veda etmişti. 2002 Dünya Kupası'nda ise 3.lük 4.lük maçında Milli takımımız ile oynadıkları maçta kaybederek turnuvayı 4. olarak tamamlamışlardır. FIFA 2010 Dünya Kupası'na Asya 4. tur elemeleri 2. gruptan lider çıkarak katılma başarısı göstermiştir. Bu grupta oynadığı 8 maçta 4 galibiyet ve 4 beraberlik alarak hiç yenilgi yüzü görmeyen Güney Kore büyük bir başarıya imza atmıştır. Ayrıca bu grupta Suudi Arabistan'ı yenen Güney Kore 19 yıl sonra ilk defa Suudi Arabistan'ı mağlup etme başarısı göstermiştir.

    Dünya çapında fazla futbolcuları bulunmayan Güney Kore'nin en büyük kozu 28 yaşındaki Manchester United'ın orta saha oyuncusu Park Ji-Sung'tur ayrıca Ji-Sung takımında kaptanıdır. Orta sahada Park Ji-Sung'a Bolton'da oynayan Lee Chung-Yong ile Celtic'li Ki Sung-Yong eşlik edecek. Forvet hattında Monaco'da oynayan Park Chu-Young ve Güney Kore'nin en çok gol atan oyuncusu Lee Dong-Gook eşlik edecek. Defansta eski Dortmund'lu Lee Young-Pyo takımın geri hattını çekip çevirmeye çalışacak.

    Takımın başında Huh Jung-Moo bulunuyor. 2007 Aralık ayından beri takımı yöneten 55 yaşındaki teknik adam takımla beraber 32 maça çıktı ve bu maçların yarısını kazanırken sadece 3 kez mağlup oldu ve 13 maç beraberlikle sonuçlandı. Daha öncede 1998 ila 2000 yılları arasında da 2 yıl boyunca takımın başında kalan tecrübeli teknik adam 34 kez takımın başında maça çıktı ve 18 galibiyet alırken 11 kez mağlup oldu.

    Toplam 7 kez Dünya Kupası'na katılan Güney Kore Milli Takımı 2 kez Asya Kupası'nı kazandı.


    23 Kişilik Tahmini Kadro:

    Kaleci: Lee Woon-Jae, Jung Sung-Ryong ve Kim Young-Kwang

    Defans: Lee Young-Pyo, Kim Dong-Jin, Cha Du-Ri, Oh Beom-Seok, Kang Min-Soo, Cho Yong-Hyung ve Lee Jung-Soo

    Orta Saha: Park Ji-Sung, Lee Chung-Yong, Kim Nam-II, Ki Sung-Yong, Kim Do-Heon, Yeom Ki-Joon, Choi Tae-Uk ve Kim Jung-Woo

    Forvet: Lee Dong-Gook, Park Chu-Young, Seol Ki-Hyeon,Jung Jo-Gook ve Lee Keun-Ho

    Güney Kore, B Grubunda Arjantin, Nijerya ve Yunanisten İle Mücadele Edecek

    Güney Kore Grup Maçları

    Güney Kore Yunanistan Dünya Kupası Maçı

    Güney Kore Arjantin Dünya Kupası Maçı

    Güney Kore Nijerya Dünya Kupası Maçı
#19.04.2010 10:35 0 0 0