Grammy Ödülleri'nin galibi U2

Son güncelleme: 17.09.2006 13:41
  • noimage

    Müziğin Oscar'ları olarak kabul edilen Grammy Ödülleri'nin 48'incisi sahiplerini buldu. 108 kategoride verilen Grammy'lere İrlandalı grup U2 damgasını vurdu.
    Her yıl olduğu gibi bu yıl da bir müzik şölenine dönüşen gece Madonna'nın canlı performansıyla başladı. İrlandalı grup U2 aldığı beş ödülle gecede en fazla ödül alan isim oldu.

    U2, Yılın Şarkısı, Yılın Albümü, En İyi Rock Albümü, En İyi Rock Şarkısı ve En İyi Rock Grubu Performansı dalları olmak üzere, aday olduğu tüm dallarda ödül aldı.

    Ertegün de kazandı

    Uzun bir aradan sorna müziğe dönen ve Grammy'lere sekiz dalda aday olan Mariah Carey ise sadece En İyi R&B Albümü, En İyi R&B Şarkısı ve En İyi R&B Kadın Vokal dallarında ödül alabildi.

    R&B ve rap şarkıcıları Kanye West ve John Legend da üçer Grammy ile en fazla ödül alan isimlerdendi. En İyi Rap Albümü Kanye West'inki seçilirken, En İyi R&B Albümü, En İyi Yeni Şarkıcı ve En İyi Erkek R&B Vokali ödslleri John Legend'a gitti.
    Ahmet Ertegün'ün sahibi olduğu Atlantic Records müzik şirketi ise gecede aday olduğu üç daldaki Grammy'lerin ikisine layık görüldü.

    Stevie Wonder yeniden

    En İyi Pop Kadın Vokal ve En İyi Pop Albümü ödülleri Kelly Clarkson'ın olurken, En İyi Pop Erkek Vokaliyse Stevie Wonder seçildi. Wonder, müziğe verdiği uzun aradan sonra Beyonce ile seslendirdiği 'So Amazing' adlı şarkısıyla da En İyi R&B Düeti ödülünü aldı.
    Dans ve elektronik müzik alanınaysa The Chemical Brothers damgasını vurdu. Grup, En İyi Elektronik-Dans Albümü ve Türkiye'de de büyük beğeni toplayan şarkıları 'Galvanize' ile En İyi Dans Kaydı ödüllerine layık görüldü.

    Jay-Z'den 'Yesterday'

    Gecede birçok şarkının yeni versiyonları, Grammy ödül töreni için hazırlanmış gösteriler ve düetlerle sahnelendi.

    Bunların içinde en çok beğeni toplayanlarından biri, En İyi İşbirliği Şarkısı ödülünü alan Jay-Z ve Linkin' Park'ın seslendirdiği 'Numb/Encore' şarkısının The Beatles'ın unutulmaz şarkısı 'Yesterday'e dönüşmesiydi. Şarkıya Paul McCartney de eşlik etti.
#09.02.2006 15:56 0 0 0
  • ellerine sağlık sağolasın
#17.09.2006 13:41 0 0 0