Kremalı patates çorbası






Kremalı patates çorbası
KAÇ KİŞİLİK: 6
HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 dk
PİŞME SÜRESİ: 25 dk
Malzemeler:


4 patates

2 soğan

6 su bardağı su

15 gr margarin

100 ml süt kreması

1 tutam safran

2 kare milföy hamuru

3-4 dal maydanoz

1?er tatlı kaşığı susam ve çörek otu, tuz

Hazırlanışı:
* Patatesleri soyup iri iri doğrayın. Soğanları soyup kıyın. Maydanozu kıyın. Margarini tencerede eritip soğanı soteleyin. Patatesleri ve suyu ilave edin. Su kaynayınca ateşi kısıp patatesler yumuşayana kadar pişirin. Blenderle ezip tekrar ocağa alın. Safran, krema ve tuz ekleyip karıştırarak 2 dakika daha pişirin.

* Yıldız, ay ve üçgen şekilli hamur kesme kalıplarıyla milföy hamurunun, her birinden 4 adet olmak üzere toplam 12 hamur kesin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp yıldız ve üçgen hamurlara susam, ay şeklindeki hamurlara çörek otu serpin. Fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında kızarana kadar pişirin.

* Çorbayı kâselere paylaştırıp üzerini kıyılmış maydanoz ve şekilli milföylerle süsleyin. Sıcak olarak servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 2029
favori
like
share
demet Tarih: 24.05.2006 15:58
tarif için teşekkürler)
by_ufuk Tarih: 25.02.2006 19:43
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 11.01.2006 01:13
Ellerine sağlık,teşekkürler.
masarac Tarih: 26.12.2005 00:55
ellerine emeklerine sağlık
SU-PERISI Tarih: 23.12.2005 13:21
paylaşım için için teşekkürler
MyNiceWorld Tarih: 23.12.2005 03:57
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
corleoni Tarih: 18.10.2005 11:05
eline sağlık
Ates Bocegi Tarih: 12.10.2005 14:27
ElleRINE SAglik....!
Numberone Tarih: 30.09.2005 15:34
Emeqin ve eLine saqLık saoL !