Kolay Künefe

10
kişilik




120 dakika
Ortadogu



Malzemeler



500 gr örgü peyniri
1 paket tost ekmeği
2 su bardağı şeker
4 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı antep fıstığı
Gülsuyu
1 limon











Tuzunu almak için peyniri küçük parçalara doğrayın veya rendeden geçirip soğuk suyla ıslatarak 4-5 saatten bir güne kadar bekletin. Ara sıra suyunu değiştirerek tuzundan arınmasını sağlayın. Künefeyi yapmaya başlamadan önce peyniri iyice süzün. Tost ekmeğinin kabuklarını alın ve blender'da ufalayın. Tereyağını erittikten sonra, ufalanmış ekmeğin üzerine dökün ve elinizle ovuşturarak iyice yedirin. 32-36 cm çapında bir yuvarlak tepsiye, yağladığınız ekmeği yayarak döşeyin. Elinizle bastırarak, ekmeğin her yerinin eşit kalınlıkta olmasını sağlayın. Süzülmüş peyniri ekmeğin üzerine düzgün şekilde yayın.
2 su bardağı suya, şeker ve yarım limonun suyunu ilave edin. 15-20 dakika boyunca kaynatarak, koyuca bir şurup elde edin. Hazırladığınız tepsiyi 200 derecede ısıtılmış fırına vererek yaklaşık 30 dakika altı kızarana kadar pişirin. Fırından aldığınız tepsiyi diğer servis tepsisine alt üst ederek koyun. Sıcak şuruba bir kaşık gülsuyu ilave ettikten sonra künefenin üzerine yarısından fazlasını dökün. Kalan şurubu künefenin yanında vermek üzere bir sos kabına koyun. Kıyılmış fıstıklar ile künefeyi süsleyip sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 956
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 05.03.2006 17:03
tatlıya bayılırım birde aç karnına olursa nefis oluyor. emegine sağlık ececiğim senin tatlılarında harika olur teşekkürler
casper Tarih: 03.03.2006 23:10
ben bütün tatlıları çok seviyorum
by_ufuk Tarih: 19.02.2006 01:39
paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
refik Tarih: 13.02.2006 13:41
tarifleriniz için teşekkürler eline sağlık ece kardeş
DİDEM Tarih: 13.02.2006 01:39
teşekkürler , güzel bir tatlıya benziyor.
YusufEmre Tarih: 10.02.2006 00:01
Ece bizimle bu muhtesem tatliyi paylastigin icin cok tesekürler,benim en cok sevdigim tatlidir künefe,bayilirim....