Bal ve Şam Fıstıklı Dondurma

Son güncelleme: 03.03.2006 23:20
  • Bal ve Şam Fıstıklı Dondurma

    4
    kişilik

    180 dakika


    Malzemeler


    1 paket vanilya
    450 ml süt
    3/4 su bardağı bal
    3 yumurta
    1 çorba kaşığı mısır unu
    1/2 su bardağı fıstık içi
    1,5 su bardağı krema
    10 adet kuru kayısı


    Süt ve balı küçük bir tencereye alın. Vanilyayı ve mısır ununu ekleyin. Sürekli karıştırarak topaksız kıvama getirin. Ardından çırpılmış yumurta sarılarını karıştırın. Karışımı koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Tuz ve dövülmüş fıstıkları ilave ettikten sonra tencerenin kapağını kapatın ve soğumaya bırakın. Soğuyan karışımı bir dondurma kabına koyun ve üstten iki santimi katılaşana kadar dondurun.Yarı donmuş dondurmayı tekrar bir kaba alın, yumuşayana kadar karıştırın. Yumurta aklarını kar haline gelene dek çırpın. İkisini de vanilyalı karışımın içine karıştırın. Tekrar buzdolabına koyup, dondurun. Kıyılmış kuru kayısılarla birlikte servis yapın.
#09.02.2006 21:06 0 0 0
  • İşin içine şamfıstığı girince mutlaka çok güzeldir, teşekkürler.
#13.02.2006 00:41 0 0 0
  • ece kardeş tarifleriniz için teşekkürler eline sağlık
#13.02.2006 12:39 0 0 0
  • paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#19.02.2006 00:40 0 0 0
  • bir fikrim var, hazır dondurma alsak daha pratik olamzmınoimage
#03.03.2006 22:07 0 0 0
  • paylaşımların için teşekkürler harika tarif
#03.03.2006 23:20 0 0 0