Bal ve Şam Fıstıklı Dondurma

4
kişilik

180 dakika


Malzemeler


1 paket vanilya
450 ml süt
3/4 su bardağı bal
3 yumurta
1 çorba kaşığı mısır unu
1/2 su bardağı fıstık içi
1,5 su bardağı krema
10 adet kuru kayısı


Süt ve balı küçük bir tencereye alın. Vanilyayı ve mısır ununu ekleyin. Sürekli karıştırarak topaksız kıvama getirin. Ardından çırpılmış yumurta sarılarını karıştırın. Karışımı koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Tuz ve dövülmüş fıstıkları ilave ettikten sonra tencerenin kapağını kapatın ve soğumaya bırakın. Soğuyan karışımı bir dondurma kabına koyun ve üstten iki santimi katılaşana kadar dondurun.Yarı donmuş dondurmayı tekrar bir kaba alın, yumuşayana kadar karıştırın. Yumurta aklarını kar haline gelene dek çırpın. İkisini de vanilyalı karışımın içine karıştırın. Tekrar buzdolabına koyup, dondurun. Kıyılmış kuru kayısılarla birlikte servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 420
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 04.03.2006 00:20
paylaşımların için teşekkürler harika tarif
casper Tarih: 03.03.2006 23:07
bir fikrim var, hazır dondurma alsak daha pratik olamzmı
by_ufuk Tarih: 19.02.2006 01:40
paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
refik Tarih: 13.02.2006 13:39
ece kardeş tarifleriniz için teşekkürler eline sağlık
DİDEM Tarih: 13.02.2006 01:41
İşin içine şamfıstığı girince mutlaka çok güzeldir, teşekkürler.