Lazanya

6
kişilik

70 dakika

Malzemeler


250 gr lazanya
400 gr kıyma
200 gr kaşarpeyniri
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
2 diş sarmısak
3 çorba kaşığı salça
1 fincan sıvı yağ
2 soğan
3 domates
Tuz, karabiber

Bir adet soğanı ince ince doğrayıp yarım fincan sıvı yağın içinde pembeleşene kadar kavurun ve salça ilave edip biraz karıştırın. Daha sonra küp şeklinde kestiğiniz domatesleri ve salçayı katıp bir dakika daha karıştırdıktan sonra 1 litre (5 su bardağı) su ilave edin. Yavaş yavaş kaynatarak 20-25 dakika pişirin. Tuz, karabiber, bir diş ezilmiş sarmısak ekledikten sonra, sosu mikserle iyice ezin ve süzgeçten geçirin (domates sosu çorba kıvamında olmalıdır).
Lazanya'nın kıymalı harcı (Bolenyez sos) için ince doğradığnıız soğanları yarım fincan yağda pembeleşene kadar kavurun ve sonra kıymayı ilave edin. 5-10 dakika sonra kıymanın içine domates sosun yarısını katıp karıştırın ve 5-10 dakika daha pişirin. son olarak tuz, karabiber ve ezilmiş bir diş sarmısağı ekleyin. Bolonyez sos akıcı bir kıvamda olmalıdır.

Bir çırpma teli yardımıyla tereyağı ve unu birlikte kavurarak pembeleştirin. İçine soğuk süt ilave edip karıştırarak beş dakika pişirip tuz ve karabiber ekleyin (çorba kıvamında olmalıdır). Beşemal sosunuz böylelikle hazır olacaktır.

Lazanyalar bol kaynar suda 2-4 dakika arası yumuşayana kadar haşlayıp soğuk sudan geçirin ve süzün (tamamen pişirilmeyin). Üç lazanya yaprağını alacak derin bir fırın tepsisini yağlayın ve lazanya yapraklarını tepsinin dibine serin. Üzerine bolonyez sosun dörtte birini döküp eşit şekilde tepsiye yaydıktan sonra, biraz beşamel sos, biraz da rendelenmiş kaşarpeyniri serpin. Dört kat olacak şekilde aynı işlemi yapın. En üste son üç yaprağı döşeyin. Bir fincan domates sosa yarım fincan beşamel sos karıştırarak lazanyanın üzeri kaplayın. Son olarak biraz rendelenmiş kaşar serpin. Orta ısıda bir fırına vererek üstü kızarana dek, yaklaşık 45 dakika pişirin. Lazanyayı servise hazırlamak için altı eşit parçaya kesin ve ayrı ayrı çorba tabaklarına yerleştirin. Üzerlerine kalan domates sosu ve 100 gr rendelenmiş kaşarı taksim edin. Sıcak olarak servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 656
favori
like
share
refik Tarih: 13.04.2006 12:08
tarifleriniz için emeginize sağlık teşekkürler
NaZ Tarih: 12.04.2006 20:00
ben lazanyaya bayilirim :78:

paylasimin icin tesekkürler
BoardBeLasi Tarih: 12.04.2006 15:06
en sevdigim yemektir :78:

ellerine saglik
liamsi Tarih: 21.03.2006 01:52
Emeğiniz için sonsuz teşekkürler.
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 02:02
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
SU-PERISI Tarih: 05.03.2006 00:48
tarifin için teşekkürler ececigim eline saglık
Turania Tarih: 11.02.2006 21:33
ellerine emeğine sağlık arkadasım