Kaymaklı beyaz çevirme tatlısı






Kaymaklı beyaz çevirme tatlısı
KAÇ KİŞİLİK: 6
HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 dk
PİŞME SÜRESİ: 15 dk
Malzemeler:


1 kg tozşeker

1 su bardağı su

Yarım limonun suyu

2 çay kaşığı vanilya

1 lüle kaymak (200 gr)

Hazırlanışı:
* Şeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Bir tabağın ucuna bir damla akıttığınızda damla dağılmıyorsa kıvamını bulmuş demektir. Limon suyunu ekleyip karıştırın ve tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın.

* Uzun saplı tahta bir kaşıkla şurubu hep aynı yöne doğru yaklaşık 15 dakika karıştırın. (Bir süre sonra şurup saydamlığını kaybeder, süt renginde koyu bir kremaya dönüşür ve katılaşıp bembeyaz olur. Tatlı kıvamını bulmuştur.)

*Tatlıya kaymak ve vanilyayı ekleyip yedirinceye kadar iyice karıştırın. Cam servis kâselerine paylaştırıp buzdolabında muhafaza edin.



İstanbullu Rum kadınlarının misafirlerine sunmak için yaptığı kaşık tatlılarının içinde özel beceri gerektiren bir tatlıdır Kaymaklı beyaz çevirme tatlısı... Tatlı, buzlu su eşliğinde, minik tabaklarda ve kahveden önce ikram edilir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1180
favori
like
share
DİDEM Tarih: 28.02.2006 22:31
teşekkürler.
refik Tarih: 23.02.2006 18:40
harika tariflerin için teşekkürler elinize sağlık
by_ufuk Tarih: 22.02.2006 21:16
Ellerine sağlık , paylaşımın için de çok sağol
liamsi Tarih: 10.01.2006 00:48
Teşekkürler.Ellerine ,yüreğine sağlık.
masarac Tarih: 25.12.2005 17:47
ALLAH razı olsun sizden.Teşekkürler
MyNiceWorld Tarih: 23.12.2005 01:06
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
casper Tarih: 15.12.2005 17:35
Paylaşımın için teşekkürler
SU-PERISI Tarih: 07.12.2005 21:03
eline emeğine sağlık
Ates Bocegi Tarih: 12.10.2005 14:06
ElleRINE SAglik....!