Uzmanlar, öncelikle fast-food tipi yiyeceklerden kesinlikle kaçınılmasını öneriyor. Doğal olmayan hiçbir gıdayı yiyip içmemeniz tavsiye ediliyor....

Taze meyve suyu için
Bol meyve ve sebze tüketmek sağlıklı kalmanın en önde gelen kuralıdır. Günde 4-5 porsiyon sebzenin ve meyve yemek pek çok antioksidanı almanızı sağlar. Gün boyunca, hatta yemekten önce bile meyve yiyebilirsiniz. Bu arada hazır meyve suları yerine taze sıkılmış meyve sularını tercih edin. Raf ömrünü uzatmak için yapılan konserve gıdalardan, yağlı besinlerden de uzak durulması gerekiyor.

Tuzdan uzak durun
Kahvaltıyı mutlaka yapın, çünkü günün ağır çalışması için gereken enerji gündüz yenen gıdalardan sağlanır. Yemekleri tuz koymadan pişirin. Sofrada ihtiyacı olan istediği kadarını daha sonra ekleyebilir. Gece 21'den sonra öğün yemeyin. Reflüyü engellemek için yatmadan 2 saat öncesinde yemeyi bırakın. Düzenli beslenmede ana-öğünler arasında 3 saat ara ile ara-öğünler bulunmalıdır. Bu durumda ana öğünler daha hafif yenilmelidir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 388
favori
like
share
refik Tarih: 13.02.2006 10:47

emeğine sağlık değerli bilgilerin için
doktoruydu Tarih: 12.02.2006 21:18
paylaşım için teşekkürler


DİDEM Tarih: 12.02.2006 20:58
Haklısın bitanem, ben aynen uygulamaya çalışıyorum.
serhatbey_066 Tarih: 12.02.2006 13:23
casper kardes bilgilerinden dolayı tşk ederim
SU-PERISI Tarih: 12.02.2006 12:44
teşekkkürler bitanem ellerine sağlık güzel paylaşımların için
casper Tarih: 12.02.2006 12:12
Rafine şeker ve beyaz ekmeği tercih etmeyin



UZUN SÜRE TOKLUK İÇİN KEPEK
BEYAZ şeker yerine esmer şeker, beyaz ekmek yerine kepekli ekmeği tercih edin. Rafine şeker ve rafine karbonhidratlar kana hızlı karışır ve aşırı insülin salgılanmasına neden olarak pankreası zorlarlar. Bu da diyabetin (şeker hastalığının) başlamasını hızlandırır. Kepekli ürünler B vitamini içerir, hem insanı uzun süre tok tutar hem de lif içeriği ile bağırsakların çalışmasını rahatlatırlar.

YİYECEKLERDE ŞEKER MEVCUT
İNSANIN tatlı veya şeker ihtiyacı bulunmamaktadır. Halihazırda yediğiniz her ekmek ya da pilav karaciğer tarafından vücudun ihtiyacı olan şekere çevrilmektedir. Böylece düzenli olarak karbonhidrat alan bir kişide kan şekeri düzeyi sabit tutulmaktadır. Hassas bir şekilde ayarlanmış olan bu düzenin varlığına rağmen, herhangi bir tatlı isteği hurma, kuru incir ve kuru kayısı gibi daha sağlıklı seçeneklerle giderilebilir.