Malzemeler:- 4 Su bardağı un
- 1 poşet kabartma tozu
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 250 gr.margarin

İç Malzeme için;
- 5-6 yemek kaşığı incir reçeli
- 1 su bardağı ceviz içi

Hazırlanışı;
Öncelikle unu eleyip, hamur kabartma tozu ile karıştırın. 1 su bardağı pudra şekeri, yoğurt ve margarini ekleyip iyice yoğurun. Elde ettiğiniz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve merdane yardımıyla açıp ( çok kalın olmamak şartıyla ) küçük kalıplara yerleştirin. İncir reçeliniz bütün bütünse küçük parçalara kesip cevizle karıştırıp kalıplarınızın içini doldurun. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dk pişirin. Daha sonra dilerseniz üzerlerine pudra şekeri serpebilirsiniz.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 626
favori
like
share
liamsi Tarih: 19.03.2006 01:49
:89:Teşekkürler ,ellerinize emeğinize sağlık. :89:
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 01:00
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
DİDEM Tarih: 21.02.2006 17:03


teşekkürler, ellerine sağlık
refik Tarih: 13.02.2006 14:00
eline sağlık tarifleriniz için teşekkürler