Fındıklı pasta

Son güncelleme: 19.03.2006 00:50
  • noimage

    Malzemeler;- 1 kakaolu pastaban
    - 1/2 çay bardağı böğürtlen reçeli
    - 1 su bardağı dövülmüş fındık
    - 400 ml. krema (2 paket)
    - 3 paket şekerli vanilin

    Hazırlanışı;
    Böğürtlen reçelini yarım çay bardağı suyla inceltin, iri tanelerini ayıklayın. Pastaban 3 katlı her iki katına bu inceltilmiş reçeli sürün ve bekletin. En alt tabanın üstüne gelecek olan parçanın kenarını 1 parmak pay vererek bıçakla kesip çıkartın, onun üzerindekine de aynı işlemi uygulayın. Böylece her bir parça bir alttakinden daha dar olacaktır. Şimdi her tabana (en üst hariç) içine şekerli vanilinler katılarak mikserle 5dk çırpılmış ve daha sonra buzdolabında 20 dk bekletilmiş kremadan sürün, üzerine fındık serpin. Pastamız kabaca tamamlandı, en son krema tosbasına doldurduğunuz kremayı şekil vererek pastayı süsleyin, fotoğrafta görüldüğü gibi en üstünü fındık taneleriyle de süsleyebilirsiniz..
#12.02.2006 20:44 0 0 0
  • tarifleriniz için teşekkürler eline sağlık
#13.02.2006 12:58 0 0 0
  • tarifleriniz için teşekkürler eline sağlık
#21.02.2006 16:05 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 00:00 0 0 0
  • Teşekkürler ,ellerinize emeğinize sağlık.
#19.03.2006 00:50 0 0 0