Malzemeler;- 1 kakaolu pastaban
- 1/2 çay bardağı böğürtlen reçeli
- 1 su bardağı dövülmüş fındık
- 400 ml. krema (2 paket)
- 3 paket şekerli vanilin

Hazırlanışı;
Böğürtlen reçelini yarım çay bardağı suyla inceltin, iri tanelerini ayıklayın. Pastaban 3 katlı her iki katına bu inceltilmiş reçeli sürün ve bekletin. En alt tabanın üstüne gelecek olan parçanın kenarını 1 parmak pay vererek bıçakla kesip çıkartın, onun üzerindekine de aynı işlemi uygulayın. Böylece her bir parça bir alttakinden daha dar olacaktır. Şimdi her tabana (en üst hariç) içine şekerli vanilinler katılarak mikserle 5dk çırpılmış ve daha sonra buzdolabında 20 dk bekletilmiş kremadan sürün, üzerine fındık serpin. Pastamız kabaca tamamlandı, en son krema tosbasına doldurduğunuz kremayı şekil vererek pastayı süsleyin, fotoğrafta görüldüğü gibi en üstünü fındık taneleriyle de süsleyebilirsiniz..

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 371
favori
like
share
liamsi Tarih: 19.03.2006 00:50
:89:Teşekkürler ,ellerinize emeğinize sağlık. :89:
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 00:00
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
DİDEM Tarih: 21.02.2006 16:05
tarifleriniz için teşekkürler eline sağlık
refik Tarih: 13.02.2006 12:58
tarifleriniz için teşekkürler eline sağlık