Malzemeler;
( 4 porsiyon)
- 4 parça piliç göğsü
- 2 orta boy patates
- 2 havuç
- 1 soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- tuz-karabiber
- 1 yumurtanın sarısı
- 1 tatlı kaşığı susam

Hazırlanışı;
Piliç göğüslerini yıkayıp bir tencereye koyun, üzerine su koyup haşlayın. Başka bir tencerede soyulup küçük parçalara dilimlenmiş patates ve havuçları diriliğini kaybetmeyecek kadar haşlayın. Bir tavada soğanı yağda kavurun, üzerine salça ekleyip 1-2 dk. sonra ateşten indirin. Kavrulmuş soğan karışımını toprak kaplara pay edin, üzerine piliç göğüslerinden birer parça koyun, kenarlarına patates-havuç garnitürünü ekleyin tuz ve karabiberini ekleyip en son haşlama suyundan ilave edin. Piliç göğüslerinin üzerine yumurta sarısı sürüp üstüne susam serpin ve 15 dakika kadar, önceden 180 C'ye ısıtılmış fırında pişirin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 521
favori
like
share
SquadroN Tarih: 31.07.2008 14:52
Sağolasın
nehirxx Tarih: 14.07.2008 11:53
TEŞEKKÜRLER....
by_cyber Tarih: 07.07.2008 18:54
paylaşım için thanks
liamsi Tarih: 21.03.2006 00:45
Emeğiniz için sonsuz teşekkürler.
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 01:03
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
refik Tarih: 13.02.2006 13:06
tarifleriniz için teşekkürler eline sağlık
kurtjara Tarih: 13.02.2006 11:26
Valla nefis bir tarif görünüşte güzel :85:
Yapıp yemekte bize düşer :3:
Turania Tarih: 13.02.2006 09:09
teşekkürler arkadaşım şimdiden acıktım