mardin yemekleri - yöresel yemekler



MALZEMELER:

*4 Su barda ı pirinç
*1kilo kavurma
*5 bardak su
*4 tane patlıcan
*4 tane havuç
*6 tane patates
*1 konserve mısr
*1 konserve bezelye
*yeteri kadar tuz
*kızartmak için zeytinya (patlıcan havuç patates)
*pilav için 1paket ya

YAPILIŞI

Önce pirinç pilavını normal şekilde yapılır.pilav pişerken kızrtma tenceresinde patatesler sonra havuçlar sonra patcanlar kızartılır tabi iste e göre do ranarak kavurma ısıtılır .derin bir tencereye önce pişmiş eti yayarız sonra etin üstünü kapatacak şekilde pilavı koyarız sonra pi
lavın üstüne bezelyeleri dökeriz sonra yine pilavı yayar üstüne patatesleri sonra pilav sonra havuç sonra pilav sonra patlıcan sonra pilav sonra mısır sonra kalan pilavı dökeriz hepsi pasta gibi kat kat olur.tencereye 1 kaşıkla basarız tencereyi ya tepsiye yada geniş büyük bi taba a ters çeviriz yanlarına kıvırcık salatası yaparız afiyet olsun

not...
bu pilav bütünlügü birligi simgeler

Etiketler:
Compscience Compscience
Üyenin Yeni Konuları
Üyenin Populer Konuları
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 493
favori
like
share
liamsi Tarih: 19.03.2006 23:23
Emeğinize,ellerinize sağlık.
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 02:02
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
SU-PERISI Tarih: 05.03.2006 00:46
tarifin için teşekkürler arkadaşım
mahmilik Tarih: 14.02.2006 16:48
bu maklube çok hoşuma gidiyor