Tərkibi:

Əla növ un 400 qr
Yaş maya 20-25 qr və ya quru maya 10 qr
Zeytun yağı 6-8 yemək qaşığı
Duz,su


Hazırlanması:


Un ələkdən keçirilir

Əvvəlcədən ilıq suda isladılmış maya una qatılır,duz,su əlavə edilib yumşaq xəmir yoğrulur

Daha sonra xəmir masanın üzərində yaxşıca yoğrulur,qulaq məməsi yumşaqlığı alana qədər xəmir yoğrulmaya davam edilir

Xəmir yumurlanır ,üzərinə un səpilir

Xəmirin üzəri təmiz örtü və ya neylonla örtülür,isti yerə gəlməsi üçün qoyulur.Neylon örtdüyünz zaman xırda dəliklər açın ki,xəmir nəfəs alsın.

Xəmirin gəlməsi üçün 2 saat vaxt yetər,sonra xəmiri qabdan alın

Xəmirə yenidən un səpilib kündə hazırlanır

Xəmiri pizza bişirəcəyiniz listin formasına görə 1-2 sm qalınlığında yayın

Yaydığınız yuxanı yağlanmış tavaya ,ya da duxovka listinə qoyun

Çəngəllə yuxanın bir neçə yerindən dəlin ki,bişərkən birtərəfli köpməsin

Pizzanın üstü üçün tərkib malzəmərini hazırlayana qədər 10 dəqiqə isti duxovkada saxlayın


Nuş olsun

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 17968
favori
like
share