Aşkı Anlamak

Son güncelleme: 09.03.2006 23:43
  • noimage

    Onu tanıdıktan sonra hiçbir şeyi umursamıyorsan aşıksın. Bütün olumsuz koşullara rağmen aşkında ısrar ediyorsan, yüreğin umutla doluyorsa aşıksın!
    Yazar Cengiz Özbey'in 'Neden ve nasıl aşık oluruz?[/swf2][swf3]Aşkı daha iyi nasıl yaşayabiliriz?' ve 'Aşkın şifrelerini nasıl çözeriz?' sorularına yanıt aradığı 'Aşkın Psikoloji' isimli kitap, sizlere ilginç ipuçları veriyor. Özbey, aşık olduğunuzu nasıl anlayacağınızı kitabında şiirsi bir dille anlatıyor:
    * Onu gördüğünde vücudunda alışık olmadığın değişimlere tanıklık ediyorsan aşıksın.
    * Kalbin yerinden fırlayacakmış gibi çarpıyorsa, bütün varlığını tatlı bir heyecan sarıyorsa, ellerin titriyorsa ve nefes alış verişinde bir hızlanma varsa aşıksın...

    ZAMAN DURUYORSA
    * Onunlayken zamanı unutuyorsan aşıksın. Saatlerin nasıl geçtiğini fark etmiyorsan ve zamanın durmasını istiyorsan aşıksın. Günlerce orada onunla kalmak için can atıyorsan, kendi varlığını unutuyorsan ve gözlerine bakarken kendini yitiriyorsan aşıksın.
    * Onu tanıdıktan sonra hiçbir şey umursamıyorsan aşıksın. Bütün olumsuz koşullara rağmen aşkında ısrar ediyorsan, imkansızlıklara rağmen yüreğin umutla doluyorsa ve tüm engellerin bir gün aşılacağına inanıyorsan aşıksın.
    CENNETTE GİBİYSEN
    * Kendini cennette hissediyorsan aşıksın. Daha önce hiç yaşamadığın bir coşku içine yayılıyorsa, gözlerindeki parıltıyı başkaları da fark ediyorsa ve her gördüğün insanı mutlu görüyorsan aşıksın.
    * Onu beklerken sabırsızlanıyorsan aşıksın. Buluşma yerine yarım saat öncesinden geliyorsan, geç kalmamak için devamlı saatini kontrol ediyorsan, onun gelişini tedirgin tedirgin bekliyorsan aşıksın.
    * Daima aklındaysa aşıksın. Sürekli onu düşünüyorsan, okuduğun bütün satırlarda onu okuyorsan, dinlediğin şarkılarda onu duyuyorsan, yaptığın hesapların sonucu ona çıkıyorsa ve onu düşünürken yüreğini alışık olmadığın bir huzur dolduruyorsa aşıksın.
    * Yalnız kaldığında onunla ilgili hayallerde boğuluyorsan aşıksın. Yalnızlık ve geceler hayallerle daha zevkli geçiyorsa, rüyalarına sık sık konuk oluyorsa ve en güzel hayallerini onunla paylaşıyorsan aşıksın.
    HAYAL KURARSAN
    * Onsuz zamanın durduğunu hissediyorsan aşıksın. Yanında yokken dakikalar günler gibi uzuyorsa, her saniyenin hesabını yapıyorsan, içini dayanılmaz bir hasret yakıyorsa, her an onun özlemini yaşıyorsan aşıksın.
    * Yıldızların daha parlak olduğunu, renklerin daha canlı olduğunu, hayatın daha güzel olduğunu, yaşamak için daha çok nedenin olduğunu ve her şeyde mutluluğun izleri olduğunu düşünüyorsan aşıksın.
#14.02.2006 12:43 0 0 0
  • paylaşımın için teşekkürler cadıkızcım
#15.02.2006 10:26 0 0 0
  • aşk ı çok güzel ifade etmişsiniz gerçi bunlar ilk aşk başladığında oluyor evlilik ilerledikçe yerini kuvvetli bir sevgi alıyor tecrübeme dayanarak söylüyorum tabii aşkta devam ediyor ama daha az çarpıntıyla
#16.02.2006 01:57 0 0 0
  • BÖYLE ASKLAR KALDIMI BU DÜNYADA?????????
#17.02.2006 23:40 0 0 0
  • emeğine sağlık arkadaşım
#23.02.2006 17:58 0 0 0
  • cok tesekkürler
#01.03.2006 15:46 0 0 0
  • paylaşımların için teşekkürler,eline saglık
#09.03.2006 23:43 0 0 0