Nişastalı, beyaz undan yapılmış gıdaların kan şekerini aniden yükselttiği için kalp ve damar hastalığı için risk faktörü olduğu belirtildi. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. M. Emin Dinççağ, 'Gıdaların kan şekerini ani yükseltmeleri hazırlanmasına, pişirilmesine, tek başına veya bir yemeğin içinde yenilip yenilmemesine bağlıdır. Bunun için lifli ve kepekli gıdalar, bulgur, çavdar ekmeği, bütün kepek gevrekleri, yarı haşlanmış pirinç, portakal, elma, armut, fasulye, baklagiller gilisemik indeksi daha düşük gıdalar olduğu için tercih edilmelidir' dedi.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1155
favori
like
share
XMaSteR Tarih: 16.02.2006 18:10
teşekkürler casper emeğine sağlık :3:
doktoruydu Tarih: 16.02.2006 15:31
Teşekkürler


ECE_06 Tarih: 16.02.2006 01:09
zararları var ama gerçekten pasta ve böreklerde çok güzel oluyor şişmanlatması ve zararları bir yana damak zevki için yiyiyoruz ama hiç değilse bunu en aza indirmekte yarar var teşekkürler casper :18:
SU-PERISI Tarih: 15.02.2006 22:08
mecburen yiyoruz paylaşımların için teşekkürler kardeşim eline sağlık
DİDEM Tarih: 15.02.2006 20:10


hep güzel yiyeceklerde nişasta var, istesekte istemesekte severek yiyoruz.
ozturk Tarih: 15.02.2006 15:57
teşekkürler...
serhatbey_066 Tarih: 15.02.2006 15:26
paylasımın ıcın tesekkurler arkadasım
nazar boncuğu Tarih: 15.02.2006 11:02
paylasımın ıcın tesekkurler arkadasım
refik Tarih: 15.02.2006 11:01
teşekkürler kardeşim ellerine sağlık