Zeytin Yaprağı Ekstresi Faydaları

Son güncelleme: 02.05.2010 15:46
  • Zeytin Faydaları-Zeytin Yapragı Faydaları-Zeytin Yapragı Faydaları Nelerdir




    Zeytin yaprağı yani Olöropin (Oleuropein) etken maddesinin bağışıklık sistemini güçlendirmek için faydalı olduğu dünya çapında kanıtlanmıştır. Bu etken maddenin, yani zeytin yaprağının anti-viral, anti-bakteriyel, anti-kanserojen ve anti-fungal etkisi olduğu, aynı zamanda tıbbi rahatsızlıklara destek ürünü olarak fayda verdiği ispat edilmiştir.

    Zeytin yaprağının faydaları, yeni bilinen bir şey değil. Akdeniz efsanelerinde Zeytin ağacı, "ölmez ağaç" ve "hayat ağacı" olarak tanımlanmış. Mısırlılar bile zeytin ağacının uzun ömrünü araştırmışlar ve "cennetin gücünün sembolü" saymışlardır zeytin yaprağını.

    Yakın zamana dönersek, üzerinde pek çok araştırma yapılmıştır zeytin yaprağının. Kan basıncını düşürdüğü, barsak kas spazmlarını önlediği, aritmiyi tedavi ettiği yapılan çalışmalar ile gösterilmiştir. Amerikalı araştırıcılar ise zeytin yaprağının virütik hastalıklara (nezle, grip, soğuk algınlığı, uçuk, aft, zona gibi) sebep olan her türlü virüse karşı etkili olduğunu buldular. Zeytin ağacının 2000 yıllık ömrünün sebebinin "Oleuropein" olduğu keşfedilmiştir.

    Zeytin yaprağı ekstresi çok etkili bir antibakteriyel (mikrop öldürücü), antiviral (virüsleri öldürücü) ajandır. Ama sadece organizmada bulunan patojenlerle savaşıp öldürmekle yetinmez. Ayrıca insan vücudunda bağışıklık sistemini de uyarır. Böylece mikroplarla daha etkili bir savaşın gerçekleşmesini sağlar.

    Zeytin yaprağının faydaları hakkında şimdiye kadar 69 kitap,1800′den fazla makale, dergi ve çeşit yayın bulunduğuun söyleyebiliriz.




    NEYE YARAR:

    *Taze ve yaş ZEYTİN yapraklarından 35-40 gram kadarı bir litre kaynar suda haşlanır. Elde edilen su süzülür. kısa bir süre de dinlendirilir. Yemekler. den önce birer kahve fincanı içilir.

    * Yüksek tansiyona iyi gelir. Tansiyonu düşürücü tesirlere sahiptir.
    * ZEYTİN'den ilaç olarak, yeterince yararlanabiimek için, özlerini, hülasasını kullanmak tercih edilir. 35-40 damla öz bir bardak suya damlatılarak, yemeğe başlamadan içilir.
    ZEYTİN özleri ile yapraklanndan, belirtilen şekillerde kullanılınca kandaki fazla şekeri giderir. Şeker miktarının yükselmesini önler.
    özellikle boyun bölgesinde ortaya çıkan, çoğu yüksek şekerden müzminleşen çıbanlara karşı iyi gelir, şifalı olur. Tedaviden iyi sonuç alınmasına büyük ölçüde yardımcı ve destek olur.
    ZEYTİN pankreasın faaliyetini düzenler, tembelliğini giderir, çalışmasını arttırır.
    *DİKKAT! Herhangi bir sebeple tansiyonu normalin altında bulunan kimseler zeytinden ilaç olarak yararlanmaya talip olmamalıdır.tansiyonun daha da düşmesine sebep olur.

    ZEYTiN TANSİYON VE ŞEKER

    BİLİNEN yüksek değerile çok mükemmel bir besin maddesi olan ZEYTİN, bu öneminin yanısıra. yararlı ev ilaçları yapılması için de çok sık kullanılır.

    Meyvesinden olduğu gibi, yapraklarından da şifalı ilaçlar elde edilir. Ancak, içindeki başlıca tesirli maddelerin, en çok kan tablosu üzerinde uyarıcı olduğu daima göz önünde tutulur. Kandaki zararlı aşırı gelişmeleri önleyen ZEYTİN'den yapılmış ilaçlar tansiyon üzerinde de geniş ve ciddi tesirlere sahiptir.

    ZEYTİN'deki ilaç tesiri ve şifa yaratan madde insülin yerine geçer. Bu özelliği ile aşırı şeker miktarını düşürdüğü gibi tansiyon derecesininde değişmesine sebep olur. Bu açıdan dikkatli bulunulması gerekir.

    ZEYTİN yüksek tansiyonu önler, düşürür. Bu tesiriyle hastaların ferahlamasını sağlar. Düşük tansiyonluların, ZEYTİN'in bu tesirini unutmamaları gerekir.

    * Pankreas bozukluklarında bu önemli organa bağlı rahatsızlıklarda yararlar ve şifa Sağlar

    * ZEYTİN'deki insülun tesirli madde, şeker hastalıklarına karşı son derece iyi gelir.
    * Pankreas tembelliğini önleyen ZEYTİN den yapılan ev ilaçları, salgının artmasını Sağlar, uyarıcı, kırbaçlayıcı tesirler yaratır.
    * Şeker hastalıklarında, özellikle boyunda ortaya çıkan zor iyileşen inatçı hastayı bıktıran çıbanları iyileştirir, şifaya kavuşnıa ve kurtulma süresini kisaltır.

    REÇETESİ

    Ev ilacı yapmak için, ZEYTİN yapraklaıından yararlanılırken bazı noktalara dikkat edilmesi gerekir.
    1 - ZEYTİN yaprakları bir aydan fazla ömürlü olmamalı, bayatından sakınılmalıdır.
    2 - ZEYTİN yaprakları 3-4 haftalık iken, yaş yaş toplanılmalı, bekletilmeden kullanılmalıdır.
    Yaş ZEYTİN yapraklarından 25-30 gram kadar bir miktar, ince doğranır, iyice kıyılır. Yapraklar temiz bir suda iyice kaynatılır, yarım saat kadar dinlendirildikten sonra süziilür.
    ZEYTİN yaprakları suyu, yemeklerden önce birer küçük bardak dolusu içilir.
    ZEYTİN ÖZÜ 'Hulasası' bu kıymetli bitkinin ilaç olarak en ço kııllanılan şeklidir. Yemeğe başlarken 30-35 damla ZEYTİN HULASASI bir bardak suda hazırlanır. Bekletilmeden hemen içilir ve yemeğe başlanır,
#02.05.2010 15:46 0 0 0