Dudak Uçuğu Nasıl Geçer ve Uçuk Tedavisi Bitkisel Çözümler

Son güncelleme: 03.05.2010 13:07
  • Uçuk Nedir, Dudak Uçuğu Nasıl Geçer ve Uçuk Tedavisi Bitkisel Çözümler. Herpes enfeksiyonu herpes uçuk virüsünden doğru yayılan yüksek oranda bulaşıcı enfeksiyonun bir sonucu olarak oluşur.

    Doğal şifaları kullanıyorken olası bir uçuk başlangıcının ilk belirtilerinde acil bir şekilde müdahale etmek gerekir. İlk belirtiler ağız ve dudak çevresindeki hassasiyet ve acı, düşük ateş, boğaz ağrısı, şişkin bezeler ya da nezlenin ve yahut soğuk algınlığının baş göstermesiyle tecrübe edilenlerle aynı belirtileri içerir. Genellikle asıl yara görülmeden bir gün ya da bir kaç saat önce, dudak ve ağız çevresindeki deri yanar ya da karıncalanma hissi vuku bulur.

    Uçuk virüsü için doğal şifa uygulamadaki ilk adım stresi mümkün olduğunca hayatınızdan uzaklaştırmaktır, çünkü stres bağışıklık sistemini zayıflatabilir ve herpes uçuk virüsüne davetiye gönderebilir, böylelikle herpes enfeksiyonu meydana gelebilir. Uzun süreli zaman dilimlerinde dışarıda olduğunuzda aşırı güneş ışığı uçuk virüsünü tetikleyebileceği için koruyucu doğal dudak kremi ve dudak merhemi sürünüz.

    Ellerinizi düzenli olarak yıkadığınıza emin olunuz ve kişisel eşyalarınızı bir başkasıyla paylaşmamayı alışkanlık haline getiriniz çünkü bu enfeksiyonu yayabilir. Acınızı arttırabilecek olan baharatlı ya da asidik yiyeceklerden kaçınınız aksi takdirde uçuğunuz daha da kötüleşecektir. Jalapeno biberleri ve domatesleri içeren yiyeceklerden geçici olarak uzak durunuz. Zinc, lizin (lysine), fenol (phenol) , tannik asit bileşenlerini içeren şifalar antiviral özelliklere sahiplerdir ve bu yüzden herpes virüs lezyonlarını yinelemek ve oluşturmakta herpes enfeksiyonu üzerinde inhibitör (kısıtlayıcı) bir etki gösterir ; bunlar uçuk virüsü için doğal şifa yöntemleri kullanıyorken faydalı oluşumlardır.

    Allantoin içeren dudak merhemleri özellikle bir yara kabuğu oluştuysa o bölgeyi nemlendirecektir. Nemlendirilmiş bir yara kabuğu çatlamaya ve kanamaya daha az meyilli olacaktır. İyileşmeyi hızlandırmak için bir miktar oğulotu (melissa) içeren doğal ürünleri ya da adaçayını kullanmayı deneyiniz.

    Uçuğa Ne İyi Gelir?

    * Ekinezya (Koni Çiçeği) - Güçlü bir antiviral bitki olan ekinezya, beyaz kan hücrelerinin üretimini tetiklediği kanıtlanan polisakkarid fazlalığından enfeksiyonu önleyebilir. Yeni yapılan bir araştırma sonucu ekinezya bitkisinin soğuk algınlığına neden olan influenza virüsü, solunum sinsityal virüsü ve uçuk virüsü gibi virüsleri öldürücü etkiye sahip olduğunu göstermiştir.

    * Oğulotu (Melissa) - Latincede Melissa diye bilinen oğulotu iyileşmeyi hızlandıran ve aynı zamanda herpes virüsünün baş göstermesini engelleyebilen antiviral maddeler olan tannik asitlerine sahiptir.

    * Mir - Herhangi bir ağız iltihabı için iyi olabilecek bir bitki olan mir doğrudan istilacılara karşı savunmada bulunarak ve vücudun savunma mekanizmasını teşvik ederek çalışır.

    * Sarı Kantaron - İyi bir stres giderici bitki olan sarı kantaronun aynı zamanda virüslerin büyümesini yavaşlattığı da kanıtlanmıştır. Hypericin maddesi herpes virüsünün büyümesini kontrol altına almakta özellikle iyidir.

    * Çay Ağacı Yağı - En iyi kalitedeki çay ağacı yağı yüksek miktarda terpinen ve az miktarda sineol içerir. Mükemmel bir antiseptik olan çay ağacı, Yeni Güney Galler yerlileri tarafından eski zamanlardan beri enfeksiyonla mücadele temsilcisi olarak kullanılmaktadır.

    * C Vitamini - Bir diğer adıyla askorbik asit olarak bilinen C Vitamini yaygın bir şekilde bağışıklık sistemini güçlendirmede ve enfeksiyonlarla savaşmada kullanılmaktadır.

    * Buz - Diğer doğal yollu tedaviler ve ev şifaları iltihabı almak için etkilenmiş bölgeye buz tedarik etmeyi içerir. Deri sızlamaya başladığında herpes virüsünün ilerlemesinin ilk aşaması boyunca buz kullanınız. En azından herpes virüsünün daha yavaş ilerlemesi için düzenli buz uygulamaları dokuların ısısını ve metabolik hızı azaltır. Buzu tannik asit içeren siyah çay kesesi tamponları ile birlikte kullanınız. Bu kesinlikle herpes virüsü için kullanılabilecek en basit ev tedavileri ve şifalarından biridir.

    Alıntı
#03.05.2010 13:07 0 0 0