Malzemeler :
1.5 kg, hamsi - 3 su bardağı pirinç - 1/2 su bar­dağı sıvı yağ - l demet maydanoz - 3 adet soğan - l tatlı kasığı karabiber - l çorba kasığı seker - l çay bardağı kuş üzümü - l çay bardağı mısır unu - su.
Hazırlanışı :
Hamsi ayıklanır, yıkanır, kılçıkları çıkartılır ve tuzlanır. Pirinç yeterli yumuşaklığa erişinceye kadar haşlanır ve süzülür. Haşlanmış pirince kıyılmış maydanoz, ince doğranmış soğan, karabiber, şeker, kuru üzüm, tuz ve yağın üçtü biri ekle­nerek karıştırılır. Kalan yağın gerisi bir tepsiye konarak kızdırı­lır ve hamsilerin yarısı una bulanarak aralıksız sırtı tepsiye ge­lecek şekilde dizilir. Üzerine hazırlanan harç dökülür ve düzgün­ce yayılır. Kalan hamsiler aynı şekilde una bulanarak sırtı üste gelecek şekilde dizilir ve fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Not : Aynı şekilde tavada arkalı önlü kızartarak da yapılabilir. .

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 496
favori
like
share
BoardBeLasi Tarih: 12.04.2006 15:04
Ellerine Saglik
refik Tarih: 22.03.2006 17:29
birde biz deneyelim bir bakalım nasıl olacak ellerine sağlık
Serendipity Tarih: 09.03.2006 12:07
paylaşım için teşekkürler

ben bunu yapıyorum

çokta beğeniliyor

hamsi sevenler mutlaka denemeli
DİDEM Tarih: 07.03.2006 15:03
teşekkürler, güzele benziyor.
by_ufuk Tarih: 01.03.2006 21:55
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 20.02.2006 23:59
Teşekkürler,ellerinize sağlık.Afiyet Olsun