Malzemeler :
l kg. kırmızı üzüm pekmezi - 2-3 kaşık un - süt.

Hazırlanışı :
Saplarından ayıklanan ve iyice yıkanan üzümler, kaynayan suda haşlanır. Süzgeçten süzülür ve kaşık yardımı ile iyi­ce ezilerek, geçmesi sağlanır. Kıvamının koyuluğuna göre az su İla­ve edilir. Buğday unu konularak, iyice karıştırılır. Altı yanmamasına , un iyice ezilmeli ve pürtük pürtük olmamasına dikkat edilir. Sonra ateş üzerinde devamlı karıştırılarak koyulaşıp, muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Üzüm çok ekşi ise bir miktar şeker ilave edilir.(Aynı işlem üzüm pekmezi içinde yapılır) Çukur bir cam kaba dökülür. Soğuduktan sonra üzerine arzu­ya göre bol soğuk süt veya hindistan cevizi ile servis yapılır. Ancak samaksa süt ile daha lezzetli olur.. GERİ

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 480
favori
like
share
DeNiZKiZi Tarih: 03.03.2006 01:26
Ellerine saglik dell arkadasim denemek lazim guzele benziyor
Serendipity Tarih: 02.03.2006 10:54
eline sağlık

bizim yörede bu tatlıya aside diyorlar

paylaşım için teşekkürler
casper Tarih: 01.03.2006 22:11
ilginç bir tatlıya benzşyor.
teşekkürler
DİDEM Tarih: 01.03.2006 12:12
ellerine sağlık çok teşekkürler
by_ufuk Tarih: 19.02.2006 01:04
deneyelim ve tadına bakalım, paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
refik Tarih: 18.02.2006 18:36
teşekkürler tariflerin için ellerine sağlık