SAMAKSA

Son güncelleme: 03.03.2006 00:26
  • noimage

    Malzemeler :
    l kg. kırmızı üzüm pekmezi - 2-3 kaşık un - süt.

    Hazırlanışı :
    Saplarından ayıklanan ve iyice yıkanan üzümler, kaynayan suda haşlanır. Süzgeçten süzülür ve kaşık yardımı ile iyi­ce ezilerek, geçmesi sağlanır. Kıvamının koyuluğuna göre az su İla­ve edilir. Buğday unu konularak, iyice karıştırılır. Altı yanmamasına , un iyice ezilmeli ve pürtük pürtük olmamasına dikkat edilir. Sonra ateş üzerinde devamlı karıştırılarak koyulaşıp, muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Üzüm çok ekşi ise bir miktar şeker ilave edilir.(Aynı işlem üzüm pekmezi içinde yapılır) Çukur bir cam kaba dökülür. Soğuduktan sonra üzerine arzu­ya göre bol soğuk süt veya hindistan cevizi ile servis yapılır. Ancak samaksa süt ile daha lezzetli olur.. GERİ
#17.02.2006 23:20 0 0 0
  • teşekkürler tariflerin için ellerine sağlık
#18.02.2006 17:36 0 0 0
  • deneyelim ve tadına bakalım, paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#19.02.2006 00:04 0 0 0
  • ellerine sağlık çok teşekkürler
#01.03.2006 11:12 0 0 0
  • ilginç bir tatlıya benzşyor.
    teşekkürlernoimage
#01.03.2006 21:11 0 0 0
  • eline sağlık

    bizim yörede bu tatlıya aside diyorlar

    paylaşım için teşekkürler
#02.03.2006 09:54 0 0 0
  • Ellerine saglik dell arkadasim denemek lazim guzele benziyor
#03.03.2006 00:26 0 0 0
  • SAMAKSA Konusuna Benzer Konular
  • Böyle bir şey olamaz.! Hiç alakalı konu bulamadık.
  • Plastik Gıda Ambalajı 03.03.2006 00:26