Malzemeler :
l bağ mendek-l fincan pirinç-l adet soğan l bardak et suyu-l su bardağı kuru fasulye- 2 yemek kaşığı te­reyağı - 2 fincan mısır unu -biber,,su ,suu. Hazırlanışı :
Bir tencere suya et suyu katılarak kaynatılır. Ayıklanmış, yıkanmış, doğranmış mendek, kaynayan suyun içi­ne ilave edilir. Sonra içine haşlanmış fasulyeler konur. Biraz pişince çorba karıştırılarak, mısır unu elle yavaş yavaş ilave edi­lir. Unun topaklanmamsına dikkat edilir. Pirinci ilave edilir. Pirinçler uzayıncaya kadar pişirilir. Diğer yanda yağ ile beraber soğan ve biber pembeleşinceye kadar kavrulur, Kaynayan çorba­nın içine ilave edilir. Tuzu eklenir. Mendekler pişince ateşten alı­nır. Sıcak olarak servis yapılır.. GERİ

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 777
favori
like
share
by_ufuk Tarih: 24.02.2006 03:11
Paylaşımın için sağol
DİDEM Tarih: 21.02.2006 16:43

Paylaştığınız için teşekkür ederim. ilk kez duyuyorum
refik Tarih: 18.02.2006 18:42
tarifleriniz için teşekkürler eline sağlık