SOĞAN, BÖBREK KUM VE TAŞLARININ DOĞAL İLÂCI

Son güncelleme: 19.02.2006 17:40
  • İdrar söktürür. Vücutta biriken zararlı maddeleri ve suyu atar. Romatizma, mafsal iltihabı, idrar tutukluğu ve damar sertliğinde faydalıdır.
    Böbreklerdeki kum ve taşların dökülmesine yardımcı olur. Zayıflamayı sağlar. Böbrek ağrısını dindirir. Zihin yorgunluğunu giderir. Baygınlığı geçirir. Prostat bezinin hastalanmasını önleyen soğan, iktidarsızlığın tedavisinde de kullanılır. Cinsel gücü artırır. Öksürük söktürerek, bronşları temizler. Astım nöbeti, akciğer hastalıkları, grip ve soğuk algınlığındaki faydaları bilinir. Kandaki şeker seviyesini düşürür. Kolera ve veremde bağırsak solucanlarının düşürülmesi için kullanılan bitkiler arasındadır. İhtiyarlamayı geciktirir. İştah açar. Kalbi kuvvetlendirir. Koroner damarları genişletir.
#18.02.2006 08:25 0 0 0
  • Soğan, zengin vitaminler içeren, güç ve sağlık kazandıran bir sebzedir. Onu elden geldiğince çiğ tüketmek doğru olur. Soğan özsuyu, sütle karıştırılarak içilebilir. Çiğ olarak tüketildiğinde mideyi güçlendirir, sindirim sistemini uyarır, idrarı arttırır. Şeker hastalığını tedavi edemez ama, kan şekerini düşürebilir. Mukozanın kan dolaşımını uyarır. Grip, nezle, gırtlak iltihabı ve öksürüğü önleyici olarak kullanılabilir. Soğuk algınlığında çocuklara, ince kıyılıp ezilerek, balla karıştırılan soğan yedirilir. Öksürük ve hatta boğmacada soğan şurubu çok rahatlatıcıdır. Orta boy bir soğan ince kıyılır, 2-3 yemek kaşığı toz şekerle karıştırılır, 1 çay bardağı su eklenerek, 2-3 dakika hafif ısıda kaynatılır. Kaynamadan sonra 2-3 saat bekletilir ve posası sıkılır. Gün boyunca 5-6 kere, 1-2 çay kaşığı kullanılır. Afiyet olsun.

    Yan etkiler: Duyarlı mideleri rahatsız etmesinin dışında, bilinen hiçbir yan etkisi yoktur.
    teşekkürler
#18.02.2006 09:58 0 0 0
  • paylaşımların için teşekkürler ellerinize sağlık kardeşim
#18.02.2006 14:27 0 0 0
  • Eline sağlık



#18.02.2006 23:12 0 0 0
  • ellerine sağlık
#19.02.2006 07:11 0 0 0
  • teşekkürler kardeşim değerli bilgilerin için
#19.02.2006 17:40 0 0 0